Video: Serena nakon 14 godina u Indijan Velsu!

Prva teniserka sveta Serena Vilijams objavila je da će prvi put posle 14 godina nastupiti na turniru u Indijan Velsu.

Tenis 05.02.2015 | 13:00
Video: Serena nakon 14 godina u Indijan Velsu!

Serena i njena sestra Venus nisu učestvovale na tom turniru još od 2001. godine, ali je mlađa Amerikanka odlučila da prekine bojkot.

Njih dve su tvrdile da su 2001. godine vređane na rasnoj osnovi.

„Vraćam se u Indijan Vels za nekoliko nedelja. Indijan Vels ima posebno mesto u mom srcu – tamo sam pobedila prvi profesionalni meč, ali sam na tom mestu izgubila deo sebe. Dugo vremena nisam mogla da zamislim da oživljavam jedan od najtežih momenata karijere“, rekla je Serena.

Njih dve te godine trebalo je da se sastanu u polufalu turnira, ali je neposredno pred početak meča Venus predala duel zbog navodne povrede. Prva teniserka sveta je potom izviždana u finalu protiv Belgijanke Kim Klajsters, ali i Venus i njihov otac Ričard, koji je bio na tribinama.

Vilijamsove su kasnije izjavljivale da zvižduci imaju rasističku pozadinu, pošto je nemoguće da je domaća publika protiv njih.

„U proteklih nekoliko godina mnogo sam sazrela, i kao teniser, i kao čovek, što je još važnije. Zato sam odlučila da se vratim u Indijan Vels. Tu je moja karijera krenula jer smo Venus i ja igrale prvi veliki turnir zajedno. Ne želim više da dozvoljavam da jedan izolovani nesrećni incident baca u senku sva dobre uspomene koje je moja porodica tamo stvorila“, dodala je Amerikanka.

Ovogodišnje izdanje biće posebno i po tome što će srećni dobitnici u nagradnoj igri imati priliku da upoznaju šestostruku osvajačicu Australijan opena.

„Želim da moj povratak pozitivno utiče na život drugih. Želim da mi se pridružite jer ćete imati prilike da me upoznate pre turnira, odigrate poneki udarac ili pokušate da vratite neki od mojih servisa. Dobićete mesta pored terena za moj prvi meč, a onda, kada sve bude gotovo, i odneti kući jedan od mojih reketa“, zaključila je Serena koja je pozvala svakoga da uplati 10 dolara organizaciji „EJI“ koja se zalaže za jednakost ljudi.

Venus Vilijams još nije odlučila da li će učestvovati na turniru.

Komentari / 0

Ostavite komentar