Ово је резултат кошаркашке утакмице?!

Када нема времена за напад и кошаркаши играју тики-таку: Утакмица завршена с резултатом 2:0! Екипа повела у првих 15 секунди, да би цео меч чувала лопту.

Кошарка 05.02.2015 | 11:20
Ово је резултат кошаркашке утакмице?!

Средњошколске лиге у Северној Каролини не предвиђају време за напад. Тренер школе из Биб Каунтија је добро поразмислио о томе и пронашао нову тактику - назваћемо је кошаркашком тики-таком. Наиме, та екипа је на утакмици са својим вршњацима славила са 2:0. Не, није грешка, резултат кошаркашке утакмице је стварно био 2:0.

Занимљиво је то што је тај једини кош постигнут после 15 секунди, а после тога је демонстрирано умеће крађе времена и чувања лопте. Победничка екипа је за цело прво полувреме упутила још само један шут према кошу.
"Намера мог тима је била да се одмара у нападу како би максимално играо одбрану. Ово је наша четврта утакмица ове недеље, па су неки играчи почели да се жале на грчеве", истакао је тренер те школе, дотични Валас.

И у другом делу игре, гледана је иста слика као у првом. Један шут ка кошу, "тики-така", чување лопте.
"Последњих 30 секунди је било најдраматичније. Изгубили смо лопту 15 секунди пре краја", али се ништа није променило, срећом по лукавог стратега.

Питање је само колико је паметно из педагошких разлога учити децу да играју овакву кошарку, но, победа је победа.

Коментари / 0

Оставите коментар