Ovo je rezultat košarkaške utakmice?!

Kada nema vremena za napad i košarkaši igraju tiki-taku: Utakmica završena s rezultatom 2:0! Ekipa povela u prvih 15 sekundi, da bi ceo meč čuvala loptu.

Košarka 05.02.2015 | 11:20
Ovo je rezultat košarkaške utakmice?!

Srednjoškolske lige u Severnoj Karolini ne predviđaju vreme za napad. Trener škole iz Bib Kauntija je dobro porazmislio o tome i pronašao novu taktiku - nazvaćemo je košarkaškom tiki-takom. Naime, ta ekipa je na utakmici sa svojim vršnjacima slavila sa 2:0. Ne, nije greška, rezultat košarkaške utakmice je stvarno bio 2:0.

Zanimljivo je to što je taj jedini koš postignut posle 15 sekundi, a posle toga je demonstrirano umeće krađe vremena i čuvanja lopte. Pobednička ekipa je za celo prvo poluvreme uputila još samo jedan šut prema košu.
"Namera mog tima je bila da se odmara u napadu kako bi maksimalno igrao odbranu. Ovo je naša četvrta utakmica ove nedelje, pa su neki igrači počeli da se žale na grčeve", istakao je trener te škole, dotični Valas.

I u drugom delu igre, gledana je ista slika kao u prvom. Jedan šut ka košu, "tiki-taka", čuvanje lopte.
"Poslednjih 30 sekundi je bilo najdramatičnije. Izgubili smo loptu 15 sekundi pre kraja", ali se ništa nije promenilo, srećom po lukavog stratega.

Pitanje je samo koliko je pametno iz pedagoških razloga učiti decu da igraju ovakvu košarku, no, pobeda je pobeda.

Komentari / 0

Ostavite komentar