Радоњић: Навијачи, дођите на Жалгирис!

"Позивам навијаче да дођу на утакмицу. Наравно да нам је то од великог значаја", рекао је тренер Звезде пред меч са Жалгирисом.

Кошарка 05.02.2015 | 08:20
Радоњић: Навијачи, дођите на Жалгирис!

У прошлом колу, Црвена звезда Телеком уписала је и историјску, прву клупску победу у Топ 16 фази, у дуелу против Албе. Ове недеље, имаће шансу да још једном обрадује навијаче европским тријумфом.

У Србију су у среду око 18.00 часова дошли кошаркаши Жалгириса, који ће се у четвртак трећи пут у клупској историји супротставити београдским црвено-белима. И они су у претходна четири кола остварили победу и доживели три пораза.

За разлику од Албе, литвански великан играће против екипе Дејана Радоњића у Комбанк арени, у коју се Звезда враћа после кратке, принудне селидбе у Пионир. Екипа Гинтараса Крапикаса стиже на Нови Београд у најјачем саставу.

"Жалгирис је до сада направио исти резултат као и ми. Одиграо је јако добро прву фазу и тако изборио пласман у Топ 16, одигравши јако велики број квалитетних мечева. Има квалитет, има искуство, има потенцијал. У домаћем првенству је доминантан, са једним поразом, у конкуренцији Лијетувос Ритаса и Нептунаса, који су такође долазили у Београд. Жалгирис је првак Европе, дао је велики број светских и европксих играча, има огроман рејтинг и желимо победу пред својим навијачима", рекао је Радоњић новинарима у среду у подне.

После утакмице против Албе, играчи Звезде жалили су због тога што немају чешће шансу да играју међународне утакмице у Пиониру. Јасни финансијски разлози вратиће их ове недеље у већу дворану, а њихов тренер очекује екипа има подједнако велику подршку.

"Још је јак утисак меча против Албе, где је амбијент био сјајан, али играли смо и у Арени раније у сјајном амбијенту и позивам навијаче да дођу на утакмицу. Наравно да нам је то од великог значаја, што доказује и утакмица против Албе, као и све које смо одиграли пред пуном Ареном. У Европи се јако прича о том моменту, подршци коју имамо. То нам је јак подстрек и надам се да ће тако бити и у четвртак увече".

Упитан за подизање форме црвено-белих, посебно у току прошле недеље (Будућност, Алба, Солнок) Радоњић је говорио и о амбицијама са којиима његов тим улази у дуел са некадашњим шампионом Евролиге.

"Пре свега, спремамо се за дуел са Жалгирисом мотивисани да остваримо другу победу, размишљајући како да се спремамо кроз тај дуел за најважнији део сезоне. То нам је приоритет и преокупација"

Шта подразумева под најважнијим делом сезоне?

"Све утакмице до краја. И против Жалгириса и против Крке и против Панатинаикоса и против Цедевите", набрајао је Радоњић насмејан.

Коментари / 0

Оставите коментар