Radonjić: Navijači, dođite na Žalgiris!

"Pozivam navijače da dođu na utakmicu. Naravno da nam je to od velikog značaja", rekao je trener Zvezde pred meč sa Žalgirisom.

Košarka 05.02.2015 | 08:20
Radonjić: Navijači, dođite na Žalgiris!

U prošlom kolu, Crvena zvezda Telekom upisala je i istorijsku, prvu klupsku pobedu u Top 16 fazi, u duelu protiv Albe. Ove nedelje, imaće šansu da još jednom obraduje navijače evropskim trijumfom.

U Srbiju su u sredu oko 18.00 časova došli košarkaši Žalgirisa, koji će se u četvrtak treći put u klupskoj istoriji suprotstaviti beogradskim crveno-belima. I oni su u prethodna četiri kola ostvarili pobedu i doživeli tri poraza.

Za razliku od Albe, litvanski velikan igraće protiv ekipe Dejana Radonjića u Kombank areni, u koju se Zvezda vraća posle kratke, prinudne selidbe u Pionir. Ekipa Gintarasa Krapikasa stiže na Novi Beograd u najjačem sastavu.

"Žalgiris je do sada napravio isti rezultat kao i mi. Odigrao je jako dobro prvu fazu i tako izborio plasman u Top 16, odigravši jako veliki broj kvalitetnih mečeva. Ima kvalitet, ima iskustvo, ima potencijal. U domaćem prvenstvu je dominantan, sa jednim porazom, u konkurenciji Lijetuvos Ritasa i Neptunasa, koji su takođe dolazili u Beograd. Žalgiris je prvak Evrope, dao je veliki broj svetskih i evropksih igrača, ima ogroman rejting i želimo pobedu pred svojim navijačima", rekao je Radonjić novinarima u sredu u podne.

Posle utakmice protiv Albe, igrači Zvezde žalili su zbog toga što nemaju češće šansu da igraju međunarodne utakmice u Pioniru. Jasni finansijski razlozi vratiće ih ove nedelje u veću dvoranu, a njihov trener očekuje ekipa ima podjednako veliku podršku.

"Još je jak utisak meča protiv Albe, gde je ambijent bio sjajan, ali igrali smo i u Areni ranije u sjajnom ambijentu i pozivam navijače da dođu na utakmicu. Naravno da nam je to od velikog značaja, što dokazuje i utakmica protiv Albe, kao i sve koje smo odigrali pred punom Arenom. U Evropi se jako priča o tom momentu, podršci koju imamo. To nam je jak podstrek i nadam se da će tako biti i u četvrtak uveče".

Upitan za podizanje forme crveno-belih, posebno u toku prošle nedelje (Budućnost, Alba, Solnok) Radonjić je govorio i o ambicijama sa kojiima njegov tim ulazi u duel sa nekadašnjim šampionom Evrolige.

"Pre svega, spremamo se za duel sa Žalgirisom motivisani da ostvarimo drugu pobedu, razmišljajući kako da se spremamo kroz taj duel za najvažniji deo sezone. To nam je prioritet i preokupacija"

Šta podrazumeva pod najvažnijim delom sezone?

"Sve utakmice do kraja. I protiv Žalgirisa i protiv Krke i protiv Panatinaikosa i protiv Cedevite", nabrajao je Radonjić nasmejan.

Komentari / 0

Ostavite komentar