Иза напада на Барсу стоје - политика и Реал!

Председник Барселоне тврди да његов клуб испашта због спортских успеха и отвореног залагања за независност Каталоније.

Фудбал 04.02.2015 | 23:00
Иза напада на Барсу стоје - политика и Реал!

Председник Барселоне Ђосеп Бартомеу оптужио је индиректно вечитог ривала мадридски Реал, али и шпанску Владу да стоје иза одлуке суда да против њега поведе процес.

Судија Пабло Руиз прихватио је јуче захтев тужилаштва да стави Бартомеуа на списак оптужених у истрази за утају пореза у случају трансфера Бразилца Нејмара.

"Има извесних моћних особа у држави којима се не свиђа оно што радимо. Морамо коначно да кажемо доста овим сталним нападима. Црвена линија је пређена", рекао је Бартомеу у интервјуу за шпанску телевизију "8тв", који преноси "Спорт".

Он је нагласио да Барселона није учинила ништа лоше тиме што је ангажовала Нејмара и да је пријавила тачан износ трансфера.

"Износ трансфера нисмо мењали, али је истина да смо рекли да смо имали и друге уговоре са Нејмаровим оцем", рекао је Бартомеу.

Он је нагласио да у "нападу на Барселону види политичку позадину".

"Пре неколико година смо организовали на Камп Ноу концерт, а 11. септембра смо играли у дресовима 'сењере', осносно у бојама каталонске заставе. Можда им се то није допало", рекао је Бартомеу.

Трансфер бразилског нападача под сумњом је откако је он потписао за Барселону 3. јуна 2013. године.

Тужилац Хосе Пераис Каљеха навео је јуче да су Барселона и Роселл пријавили пореској управи много мањи износ него онај који су заиста дали Нејмару приликом трансфера 2013.

Како се наводи, укупан трансфер је вероватно износио око 94,8 милиона евра, а пријављено је око 57 милиона.

Коментари / 0

Оставите коментар