Iza napada na Barsu stoje - politika i Real!

Predsednik Barselone tvrdi da njegov klub ispašta zbog sportskih uspeha i otvorenog zalaganja za nezavisnost Katalonije.

Fudbal 04.02.2015 | 23:00
Iza napada na Barsu stoje - politika i Real!

Predsednik Barselone Đosep Bartomeu optužio je indirektno večitog rivala madridski Real, ali i špansku Vladu da stoje iza odluke suda da protiv njega povede proces.

Sudija Pablo Ruiz prihvatio je juče zahtev tužilaštva da stavi Bartomeua na spisak optuženih u istrazi za utaju poreza u slučaju transfera Brazilca Nejmara.

"Ima izvesnih moćnih osoba u državi kojima se ne sviđa ono što radimo. Moramo konačno da kažemo dosta ovim stalnim napadima. Crvena linija je pređena", rekao je Bartomeu u intervjuu za špansku televiziju "8tv", koji prenosi "Sport".

On je naglasio da Barselona nije učinila ništa loše time što je angažovala Nejmara i da je prijavila tačan iznos transfera.

"Iznos transfera nismo menjali, ali je istina da smo rekli da smo imali i druge ugovore sa Nejmarovim ocem", rekao je Bartomeu.

On je naglasio da u "napadu na Barselonu vidi političku pozadinu".

"Pre nekoliko godina smo organizovali na Kamp Nou koncert, a 11. septembra smo igrali u dresovima 'senjere', osnosno u bojama katalonske zastave. Možda im se to nije dopalo", rekao je Bartomeu.

Transfer brazilskog napadača pod sumnjom je otkako je on potpisao za Barselonu 3. juna 2013. godine.

Tužilac Hose Perais Kaljeha naveo je juče da su Barselona i Rosell prijavili poreskoj upravi mnogo manji iznos nego onaj koji su zaista dali Nejmaru prilikom transfera 2013.

Kako se navodi, ukupan transfer je verovatno iznosio oko 94,8 miliona evra, a prijavljeno je oko 57 miliona.

Komentari / 0

Ostavite komentar