Он смије да критикује Новака! А он је...?

Легендарни тенисер Борис Бекер истакао да је преаздовољан што ради са "чудом природе", али и признао да има незахвалну улогу.

Тенис 04.02.2015 | 18:00
Он смије да критикује Новака! А он је...?

Многи нису разумели одлуку Новака Ђоковића када је свом тиму одлучио да прикључи Бориса Бекера.

Сматрали су да му Немац није потребан, али се брзо показало да је направљен прави потез. Сарадња легендарног Бекера и првог играча света резултирала је другим гренд слемом за кратко време, а српски ас умногоме је унапредио игру и побегао ривалима на АТП листи, толико да је већ сада тешко за поверовати да ће га неко стићи у 2015.

Ипак, улога Бориса Бекера, заправо, није нимало лака.

"Мој део посла у тиму је доста незахвалан, јер морам да Новаку кажем оно што нико други не жели. Улога ми је да будем крајње искрен. Било би прилично срамотно да га тренирам, нешто кријем, а онда он почне да губи мечеве. Тек, све иде како треба, велики тријумфи су кренули са Вимблдоном, наставили су се у Мелбурну, и идемо даље", преносе "Новости" Бекерове речи у разговору за "Еуроспорт".

Немац је признао да су у претходном периоду радили на многим сегментима игре, и да се види побољшање.

"Сервис му се поправио. Новак је висок момак, а осећао сам да са тако дугим рукама и висином није довољно добро користио ту предност. Притом, врло је снажан, али на серви се то није осећало. То је једини ударац на ком ваш противник нема никакву улогу. Када сам први пут причао са њим, то није било све на свом месту. Његов приступ је више био по систему 'уђем у поен и тек онда сам добар'".

Бекер истиче да Новак није случајно најбољи на свету.

"Ђоковић је стварно физичко чудо природе. Ти његови сплит кораци, кретање, нападање лоптице... Никад нисам видео да човек има толико снаге, трчања, да може толико лоптица да врати, чак и из наизглед већ изгубљених позиција".

Два гренд слема су већ освојена, у плану су нови велики трофеји. Бекер сматра да ће, као и у Мелбурну, Новаков најљући ривал бити Енди Мареј.

"Новак има игру да освоји сва четири гренд слема, и радимо да то и остваримо. На врхунцу је форме, физички се одлично осећа, напредује технички. Његови најтежи ривали су Роџер Федерер, који је напунио 34 године, Рафаел Надал је имао проблеме са повредама, тако да је следећи у реду Енди Мареј. Остали су доста далеко", сматра Бекер.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Градјанин

04.02.2015 17:14

А то сто је самим тим преузео и главног спонзора Пеугеот нико ниста не говори. Ипак све у свему, Ноле је то све тактицки добро одрадио.

ОДГОВОРИТЕ