On smije da kritikuje Novaka! A on je...?

Legendarni teniser Boris Beker istakao da je preazdovoljan što radi sa "čudom prirode", ali i priznao da ima nezahvalnu ulogu.

Tenis 04.02.2015 | 18:00
On smije da kritikuje Novaka! A on je...?

Mnogi nisu razumeli odluku Novaka Đokovića kada je svom timu odlučio da priključi Borisa Bekera.

Smatrali su da mu Nemac nije potreban, ali se brzo pokazalo da je napravljen pravi potez. Saradnja legendarnog Bekera i prvog igrača sveta rezultirala je drugim grend slemom za kratko vreme, a srpski as umnogome je unapredio igru i pobegao rivalima na ATP listi, toliko da je već sada teško za poverovati da će ga neko stići u 2015.

Ipak, uloga Borisa Bekera, zapravo, nije nimalo laka.

"Moj deo posla u timu je dosta nezahvalan, jer moram da Novaku kažem ono što niko drugi ne želi. Uloga mi je da budem krajnje iskren. Bilo bi prilično sramotno da ga treniram, nešto krijem, a onda on počne da gubi mečeve. Tek, sve ide kako treba, veliki trijumfi su krenuli sa Vimbldonom, nastavili su se u Melburnu, i idemo dalje", prenose "Novosti" Bekerove reči u razgovoru za "Eurosport".

Nemac je priznao da su u prethodnom periodu radili na mnogim segmentima igre, i da se vidi poboljšanje.

"Servis mu se popravio. Novak je visok momak, a osećao sam da sa tako dugim rukama i visinom nije dovoljno dobro koristio tu prednost. Pritom, vrlo je snažan, ali na servi se to nije osećalo. To je jedini udarac na kom vaš protivnik nema nikakvu ulogu. Kada sam prvi put pričao sa njim, to nije bilo sve na svom mestu. Njegov pristup je više bio po sistemu 'uđem u poen i tek onda sam dobar'".

Beker ističe da Novak nije slučajno najbolji na svetu.

"Đoković je stvarno fizičko čudo prirode. Ti njegovi split koraci, kretanje, napadanje loptice... Nikad nisam video da čovek ima toliko snage, trčanja, da može toliko loptica da vrati, čak i iz naizgled već izgubljenih pozicija".

Dva grend slema su već osvojena, u planu su novi veliki trofeji. Beker smatra da će, kao i u Melburnu, Novakov najljući rival biti Endi Marej.

"Novak ima igru da osvoji sva četiri grend slema, i radimo da to i ostvarimo. Na vrhuncu je forme, fizički se odlično oseća, napreduje tehnički. Njegovi najteži rivali su Rodžer Federer, koji je napunio 34 godine, Rafael Nadal je imao probleme sa povredama, tako da je sledeći u redu Endi Marej. Ostali su dosta daleko", smatra Beker.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Gradjanin

04.02.2015 17:14

A to sto je samim tim preuzeo i glavnog sponzora Peugeot niko nista ne govori. Ipak sve u svemu, Nole je to sve takticki dobro odradio.

ODGOVORITE