Како је Пеп мотивисао играче Барсе?!

Интернетом кружи говор који је наводно Пеп Гвардиола одржао играчима Барселоне по доласку на место тренера А тима.

Фудбал 05.02.2015 | 14:00
Како је Пеп мотивисао играче Барсе?!

Нема потребе подсећати се на успехе које је Барселона остварила под командом Пепа Гвардиоле. Трофеји су се ређали као на траци, а млади тренер постао је један од најбољих у историји фудбала.

Наводно, ово је говор који је бивши фудбалер, а онда и тренер Барслеоне, данас шеф стручног штаба минхенског Бајерна, одржао првотимцима каталонског клуба када је унапређен из Б тима:

"Господо, добро јутро, Можете само да замислите колико сам мотивисан што сам овде и што ћу водити овај тим. Имам огромну част.

Пре свега, ја волим овај клуб. Никада не бих донео одлуку на његову штету. Све што радим заснива се на мојој љубави према ФК Барселона.

Потребни су нам ред и дисциплина. Тим је у периоду у којем се не понашају сви као професионалци. Сада је време да сви почну да трче и пружају свој максимум.

Годинама сам део овог клуба и свестан сам грешака које су прављене у прошлости. Бранићу свакога од вас до смрти, али ћу и бити веома захтеван према свакоме од вас, као и према себи.

Нећу вас критиковати због погрешног додавања или ако промашите шут главом који је могао да буде гол, све док сам сигуран да пружате 100 одсто својих могућности. Могу да вам опростим било коју грешку, али вам нећу опростити ако не остављате душу и срце на терену за Барселону.

Од вас не тражим резултате, већ наступе.Нећу дозволити да се полемише о нашим партијама и да се прича о томе да ли сте пружили максимум.

Ово је Барселона, господо. Овде се од свих нас тражи максимално залагање и то је оно што ћу ја тражити од вас.

Играч као појединац је ништа. Потребни су му саиграчи и колеге око њега. Сви ми у овој соби потребни смо једни другима.

Многи од вас ме не познају, тако да ћемо наредне дане искористити да формирамо групу, породицу. Ако ико буде имао било какав проблем, не само спортски, увек ћу му бити на располагању да разговарамо.

Овде смо да помогнемо једни другима у потрази за духовним миром, а не да се осећају напетост или подељеност. Сви смо ми једно, а не мале групе, јер оне убијају тимски дух.

Играчи у овој просторији су добри. Ако не почнемо да побеђујемо, биће то кривица свих нас. Хајде да збијемо редове када је тешко. Хајде да се побринемо да ништа не 'процури' медијима. Не желим да ико води своју битку.

Будите јединствени, верујте ми. Као бивши играч, био сам у вашој 'кожи'. Знам како вам је и кроз шта пролазите.

Стил игре диктира историја овог клуба и остаћемо му верни. Када имамо лопту, не смемо да је изгубимо. Када се то догоди, трчите да је повратите. У суштини, то је то".

Остало је историја...

Коментари / 0

Оставите коментар