Kako je Pep motivisao igrače Barse?!

Internetom kruži govor koji je navodno Pep Gvardiola održao igračima Barselone po dolasku na mesto trenera A tima.

Fudbal 05.02.2015 | 14:00
Kako je Pep motivisao igrače Barse?!

Nema potrebe podsećati se na uspehe koje je Barselona ostvarila pod komandom Pepa Gvardiole. Trofeji su se ređali kao na traci, a mladi trener postao je jedan od najboljih u istoriji fudbala.

Navodno, ovo je govor koji je bivši fudbaler, a onda i trener Barsleone, danas šef stručnog štaba minhenskog Bajerna, održao prvotimcima katalonskog kluba kada je unapređen iz B tima:

"Gospodo, dobro jutro, Možete samo da zamislite koliko sam motivisan što sam ovde i što ću voditi ovaj tim. Imam ogromnu čast.

Pre svega, ja volim ovaj klub. Nikada ne bih doneo odluku na njegovu štetu. Sve što radim zasniva se na mojoj ljubavi prema FK Barselona.

Potrebni su nam red i disciplina. Tim je u periodu u kojem se ne ponašaju svi kao profesionalci. Sada je vreme da svi počnu da trče i pružaju svoj maksimum.

Godinama sam deo ovog kluba i svestan sam grešaka koje su pravljene u prošlosti. Braniću svakoga od vas do smrti, ali ću i biti veoma zahtevan prema svakome od vas, kao i prema sebi.

Neću vas kritikovati zbog pogrešnog dodavanja ili ako promašite šut glavom koji je mogao da bude gol, sve dok sam siguran da pružate 100 odsto svojih mogućnosti. Mogu da vam oprostim bilo koju grešku, ali vam neću oprostiti ako ne ostavljate dušu i srce na terenu za Barselonu.

Od vas ne tražim rezultate, već nastupe.Neću dozvoliti da se polemiše o našim partijama i da se priča o tome da li ste pružili maksimum.

Ovo je Barselona, gospodo. Ovde se od svih nas traži maksimalno zalaganje i to je ono što ću ja tražiti od vas.

Igrač kao pojedinac je ništa. Potrebni su mu saigrači i kolege oko njega. Svi mi u ovoj sobi potrebni smo jedni drugima.

Mnogi od vas me ne poznaju, tako da ćemo naredne dane iskoristiti da formiramo grupu, porodicu. Ako iko bude imao bilo kakav problem, ne samo sportski, uvek ću mu biti na raspolaganju da razgovaramo.

Ovde smo da pomognemo jedni drugima u potrazi za duhovnim mirom, a ne da se osećaju napetost ili podeljenost. Svi smo mi jedno, a ne male grupe, jer one ubijaju timski duh.

Igrači u ovoj prostoriji su dobri. Ako ne počnemo da pobeđujemo, biće to krivica svih nas. Hajde da zbijemo redove kada je teško. Hajde da se pobrinemo da ništa ne 'procuri' medijima. Ne želim da iko vodi svoju bitku.

Budite jedinstveni, verujte mi. Kao bivši igrač, bio sam u vašoj 'koži'. Znam kako vam je i kroz šta prolazite.

Stil igre diktira istorija ovog kluba i ostaćemo mu verni. Kada imamo loptu, ne smemo da je izgubimo. Kada se to dogodi, trčite da je povratite. U suštini, to je to".

Ostalo je istorija...

Komentari / 0

Ostavite komentar