Звезда - Жалгирис, посљедњи пут кад је Дивац играо за Звезду!

После 15 година кошаркаши Звезде и Жалгириса поново ће укрстити копља у елитном такмичењу.

Кошарка 04.02.2015 | 20:40
Звезда - Жалгирис, посљедњи пут кад је Дивац играо за Звезду!

Црвено-бели у 6. колу Е групе Топ 16 Евролиге дочекују екипу из Каунаса, која, као и Београђани, има само победу у досадашњем току тамичења.

Екипа тренера Дејана Радоњића је подигла форму и два убедљива тријумфа, против Албе и Солнока, вратила су веру да Звезда може да бори за пласман у четрвтфинале.

Наравно, победа у четвртак у "Арени" само је предуслов да црвено-бели остану у игри, а исто може да се каже и за традиционално незгодне Литванце. Ако их крене шут могу свакога да победе, у супротном просечна су екипа
.
Најбољи играч Жалгириса је Американац Џејмс Андерсон и око њега се врти игра тима из "зелене шуме". Адути тренера Гинтараса Крапикаса су и искусни Робертас Јавтокас, Даријус Сонгаила и Паулиус Јанкунас, међутим, исход дуела у највећој дворани на Балкану зависиће искључиво од расположења српског тима.

Већ поменуте сезоне 1998/99. црвено-бели су у Београду, са Дивцем у тиму, победили Литванце 77:69, док се Жалгирис, предвођен Тајусом Еднијем, с каматом реванширао на свом терену - 91:65. Екипа из Каунаса је те сезоне освојила Евролигу, први и једини пут до сада.

Коментари / 0

Оставите коментар