Zvezda - Žalgiris, posljednji put kad je Divac igrao za Zvezdu!

Posle 15 godina košarkaši Zvezde i Žalgirisa ponovo će ukrstiti koplja u elitnom takmičenju.

Košarka 04.02.2015 | 20:40
Zvezda - Žalgiris, posljednji put kad je Divac igrao za Zvezdu!

Crveno-beli u 6. kolu E grupe Top 16 Evrolige dočekuju ekipu iz Kaunasa, koja, kao i Beograđani, ima samo pobedu u dosadašnjem toku tamičenja.

Ekipa trenera Dejana Radonjića je podigla formu i dva ubedljiva trijumfa, protiv Albe i Solnoka, vratila su veru da Zvezda može da bori za plasman u četrvtfinale.

Naravno, pobeda u četvrtak u "Areni" samo je preduslov da crveno-beli ostanu u igri, a isto može da se kaže i za tradicionalno nezgodne Litvance. Ako ih krene šut mogu svakoga da pobede, u suprotnom prosečna su ekipa
.
Najbolji igrač Žalgirisa je Amerikanac Džejms Anderson i oko njega se vrti igra tima iz "zelene šume". Aduti trenera Gintarasa Krapikasa su i iskusni Robertas Javtokas, Darijus Songaila i Paulius Jankunas, međutim, ishod duela u najvećoj dvorani na Balkanu zavisiće isključivo od raspoloženja srpskog tima.

Već pomenute sezone 1998/99. crveno-beli su u Beogradu, sa Divcem u timu, pobedili Litvance 77:69, dok se Žalgiris, predvođen Tajusom Ednijem, s kamatom revanširao na svom terenu - 91:65. Ekipa iz Kaunasa je te sezone osvojila Evroligu, prvi i jedini put do sada.

Komentari / 0

Ostavite komentar