ХОЛ: Судија осакатио ПСВ, али џаба!

Депај и Вајналдум извадили флеке и угасили наде Ајакса! Филипсовци цео меч одиграли са играчем мање због катастрофалне грешке арбитра, али су на крају извукли три бода у Бреди - 2:0.

Фудбал 04.02.2015 | 13:20
ХОЛ: Судија осакатио ПСВ, али џаба!

Кошмарни почетак за екипу из Ајнховена у Бреди, али је све на крају испало како треба! ПСВ је славио на гостовању Бреди у премијерном мечу 21. кола холандске Ередивизије - 2:0 иако је читав меч играо са играчем мање. Мало је фалило да прва звезда утакмице буде судија Кевин Блом, али су се Мемфис Депај и Жоржињо Вајналдум побринули да не буде тако.

Већ у првом минуту Блом је шокирао Филипсовце и обрадовао читав Рат Верлег стадион. Холандски судија показао је директан црвени картон Џетру Вилемсу због наизглед грубог старта над Гилом Свертсом, те је ПСВ остао са играчем мање иако контакта између двојице играча заправо није било!

Чинило се тада да ће се Ајакс макар за корак вратити у шампионску трку, јер су мреже мировале све до старта другог дела када Мемфис Депај користи непажњу одбране гостију након центаршута и са пет метара лагано вара голмана Бреде - 1:0.

Иако су лакше дисали, гости још увек нису имали сигурна три бода у џепу све док Жоржињо Вајналдум није дуплирао предност ПСВ-а у 74. минуту - 2:0. Млади холандски репрезентативац био је најбржи у контранападу и после асистенције Лука Де Јонга закуцао је лопту под пречку не оставивши чувару мреже домаћих ни најмању шансу, те ПСВ прави још један огроман корак ка титули.

За домаћина је свих 90 минута одиграо Урош Матић, млађи брат ведете лондоског Челсија Немање Матића.

Екипа из Ајндховена сада има 55 бодова и држи прво место на табели са чак 12 поена више од Ајакса, али и једним мечом вишка. С друге стране, Бреда наставља грчевиту борбу за опстанак с обзиром на то да са 15 бодова заузима 17. позицију.

Ередивизија, 21. коло:

Уторак:

ГА Иглс – Ексцелзиор 0:0 (0:0)

Бреда – ПСВ 0:2 (0:0)
/Депај 53, Вајналдум 64/

Среда:

18.30 Ден Хаг - Твенте

18.30 Херенвен – Фејенорд

19.45 Цволе - Дордрехт

20.45 Камбур - Витесе

20.45 Виљем ИИ – Утрехт

Четвртак:

18.30 Хераклес - Гронинген

20.45 Ајакс – Алкмар

Коментари / 0

Оставите коментар