HOL: Sudija osakatio PSV, ali džaba!

Depaj i Vajnaldum izvadili fleke i ugasili nade Ajaksa! Filipsovci ceo meč odigrali sa igračem manje zbog katastrofalne greške arbitra, ali su na kraju izvukli tri boda u Bredi - 2:0.

Fudbal 04.02.2015 | 13:20
HOL: Sudija osakatio PSV, ali džaba!

Košmarni početak za ekipu iz Ajnhovena u Bredi, ali je sve na kraju ispalo kako treba! PSV je slavio na gostovanju Bredi u premijernom meču 21. kola holandske Eredivizije - 2:0 iako je čitav meč igrao sa igračem manje. Malo je falilo da prva zvezda utakmice bude sudija Kevin Blom, ali su se Memfis Depaj i Žoržinjo Vajnaldum pobrinuli da ne bude tako.

Već u prvom minutu Blom je šokirao Filipsovce i obradovao čitav Rat Verleg stadion. Holandski sudija pokazao je direktan crveni karton Džetru Vilemsu zbog naizgled grubog starta nad Gilom Svertsom, te je PSV ostao sa igračem manje iako kontakta između dvojice igrača zapravo nije bilo!

Činilo se tada da će se Ajaks makar za korak vratiti u šampionsku trku, jer su mreže mirovale sve do starta drugog dela kada Memfis Depaj koristi nepažnju odbrane gostiju nakon centaršuta i sa pet metara lagano vara golmana Brede - 1:0.

Iako su lakše disali, gosti još uvek nisu imali sigurna tri boda u džepu sve dok Žoržinjo Vajnaldum nije duplirao prednost PSV-a u 74. minutu - 2:0. Mladi holandski reprezentativac bio je najbrži u kontranapadu i posle asistencije Luka De Jonga zakucao je loptu pod prečku ne ostavivši čuvaru mreže domaćih ni najmanju šansu, te PSV pravi još jedan ogroman korak ka tituli.

Za domaćina je svih 90 minuta odigrao Uroš Matić, mlađi brat vedete londoskog Čelsija Nemanje Matića.

Ekipa iz Ajndhovena sada ima 55 bodova i drži prvo mesto na tabeli sa čak 12 poena više od Ajaksa, ali i jednim mečom viška. S druge strane, Breda nastavlja grčevitu borbu za opstanak s obzirom na to da sa 15 bodova zauzima 17. poziciju.

Eredivizija, 21. kolo:

Utorak:

GA Igls – Ekscelzior 0:0 (0:0)

Breda – PSV 0:2 (0:0)
/Depaj 53, Vajnaldum 64/

Sreda:

18.30 Den Hag - Tvente

18.30 Herenven – Fejenord

19.45 Cvole - Dordreht

20.45 Kambur - Vitese

20.45 Viljem II – Utreht

Četvrtak:

18.30 Herakles - Groningen

20.45 Ajaks – Alkmar

Komentari / 0

Ostavite komentar