''Орлићи'' данас добијају ривале за ЕП 2017.

Систем такмичења мења се од новог циклуса, па ће победници група директно на завршни турнир (не иду више сви у бараж) који ће за две године бројати 12 селекција.

Фудбал 04.02.2015 | 13:00
''Орлићи'' данас добијају ривале за ЕП 2017.

Нова генерација младе фудбалске репрезентације Србије у четвртак у Ниону добиће ривале у квалификацијама за првенство Европе 2017. године, а уочи жреба сврстана је у други шешир са селекцијама Русије, Швајцарске, Шведске, Израела, Украјине, Словачке, Румуније и Белгије.

Укупно ће бити шест шешира, јер ће у наредним квалификацијама учествовати готово све земље чланице УЕФА, осим Гибралтара, а у првом шеширу, као носиоци група, су Шпанија, Енглеска, Италија, Немачка, Француска, Чешка, Португалија, Холандија и Данска.

После дужег времена промењен је систем такмичења, па је од 2017. године број екипа на завршном турниру са осам повећан на 12 учесника. Такође, смањен је број група и од наредних квалификација репрезентације ће бити сврстане у девет, уместо досадашњих десет, у седам група биће по шест екипа, а у две по пет.

На првенству Европе 2017. године, које ће бити одржано у Пољској, играће се по новом систему. Уз домаћина такмичења, право учешћа избориће прваци група, а од четири најбоље другопласиране екипе у квалификацијама кроз бараж ће бити добијена још два учесника.

Србија је и у прошлом циклусу, у којем је стигла до завршнице у Чешкој јуна ове године, била у другом шеширу. На путу ка завршном турниру у Прагу Србија је у баражу елиминисала двоструког узастопног првака Европе, Шпанију. Квалификације за ново првенство Европе, за играче рођене 1994. године и млађе, почеће крајем марта.

Наша репрезентација ће због учешћа на финалном турниру у Чешкој и наступа селекције до 20 година на Светском првенству у Новом Зеланду, квалификације почети следеће јесени. Делегацију Фудбалског савеза Србије на извлачењу група у Ниону представљаће актуелни селектор репрезентације до 20 година Вељко Пауновић и тим менаџер Павле Симић.

Састави осталих шешира на жребу:

Трећи шешир:
Турска, Словенија, Аустрија, Грчка, Шкотска,
Хрватска, Норвешка, Јерменија, Црна Гора.

Четврти шешир:
Финска, Велс, Мађарска, Исланд, Босна и Херцеговина,
Грузија, Молдавија, Република Ирска, Белорусија.

Пети шешир:
Бугарска, Кипар, Македонија, Литванија, Азербејџан,
Казахстан, Албанија, Летонија, Естонија.

Шести шешир:
Фарска Острва, Северна Ирска, Луксембург,
Малта, Сан Марино, Андора, Лихтенштајн.

Коментари / 0

Оставите коментар