Куп: ''Супер Марио'' наставио црну серију Роме!

Фудбалери Роме не знају за победу скоро месец дана и нову очајну партију платили су поразом од Фјорентине са 0:2 и елиминацијом из Купа Италије у четвртфиналу.

Фудбал 04.02.2015 | 12:20
Куп: ''Супер Марио'' наставио црну серију Роме!

"Вучица" је хтела титулу Серије А, али у борби за Скудето већ заостаје за Јувентусом седам бодова и готово је извесно да ће сезону, у коју је ушла са великим амбицијама, завршити без трофеја.

Рома је на последњих пет утакмица у свим такмичењима четири пута резимирала, победила је само Емполи и то после продужетака, баш за пласман у четвртфинале Купа, али је Фјорентина славила усред "вечног града" и заказала борбу за финале са Јувентусом.

Искусни немачки нападач Марио Гомез показао је да њему много боље пристаје надимак "Супер Марио" него Марију Балотелију, пошто је у прилично досадној утакмици искористио обе шансе које су му се указале.

Најпре је у 65. минуту умакао Асторију и центаршут Пасквала са левог крила претворио у вођство, да би тријумф оверио на готово пресликан начин, такође на асистенцију Пасквала са истог места и минут пре краја закуцао лопту под пречку, чиме је још једном показао колико је порозна одбрана чете Рудија Гарсије.

Ненад Томовић одиграо је цео меч у победничком тиму, као и Адем Љајић за Рому, за коју је дебитовао новајлија из Каљарија Виктор Ибарбо и одмах по уласку у игру у 73. минуту нашао се у прилици, и тако најавио да би могао да буде право освежење у нападу "вучице".

У последњем четвртфиналу, у среду од 20.45 састају се Наполи и Интер, а бољи из тог окршаја играће у полуфиналу против Лација.

Куп Италије, четвртфинале:
Уторак:
Рома - Фјорентина 0:2 (0:0)
(Гомез 65, 89)
Среда:
Наполи - Интер
Одиграно раније:
Милан - Лацио 0:1
Парма - Јувентус 0:1

Коментари / 0

Оставите коментар