Kup: ''Super Mario'' nastavio crnu seriju Rome!

Fudbaleri Rome ne znaju za pobedu skoro mesec dana i novu očajnu partiju platili su porazom od Fjorentine sa 0:2 i eliminacijom iz Kupa Italije u četvrtfinalu.

Fudbal 04.02.2015 | 12:20
Kup: ''Super Mario'' nastavio crnu seriju Rome!

"Vučica" je htela titulu Serije A, ali u borbi za Skudeto već zaostaje za Juventusom sedam bodova i gotovo je izvesno da će sezonu, u koju je ušla sa velikim ambicijama, završiti bez trofeja.

Roma je na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima četiri puta rezimirala, pobedila je samo Empoli i to posle produžetaka, baš za plasman u četvrtfinale Kupa, ali je Fjorentina slavila usred "večnog grada" i zakazala borbu za finale sa Juventusom.

Iskusni nemački napadač Mario Gomez pokazao je da njemu mnogo bolje pristaje nadimak "Super Mario" nego Mariju Baloteliju, pošto je u prilično dosadnoj utakmici iskoristio obe šanse koje su mu se ukazale.

Najpre je u 65. minutu umakao Astoriju i centaršut Paskvala sa levog krila pretvorio u vođstvo, da bi trijumf overio na gotovo preslikan način, takođe na asistenciju Paskvala sa istog mesta i minut pre kraja zakucao loptu pod prečku, čime je još jednom pokazao koliko je porozna odbrana čete Rudija Garsije.

Nenad Tomović odigrao je ceo meč u pobedničkom timu, kao i Adem Ljajić za Romu, za koju je debitovao novajlija iz Kaljarija Viktor Ibarbo i odmah po ulasku u igru u 73. minutu našao se u prilici, i tako najavio da bi mogao da bude pravo osveženje u napadu "vučice".

U poslednjem četvrtfinalu, u sredu od 20.45 sastaju se Napoli i Inter, a bolji iz tog okršaja igraće u polufinalu protiv Lacija.

Kup Italije, četvrtfinale:
Utorak:
Roma - Fjorentina 0:2 (0:0)
(Gomez 65, 89)
Sreda:
Napoli - Inter
Odigrano ranije:
Milan - Lacio 0:1
Parma - Juventus 0:1

Komentari / 0

Ostavite komentar