ФА Куп: Јунајтед положио поправни против Кембриџа!

Манчестер јунајтед оправдао је очекивања и пласирао се у осмину финала ФА купа, пошто је у поновљеном мечу на свом терену савладао четвртолигаша Кембриџ јунајтед са 3:0 (2:0), а даље су отишли и Сандерленд и Престон.

Фудбал 04.02.2015 | 12:00
ФА Куп: Јунајтед положио поправни против Кембриџа!

Пулени Луја ван Гала нису разочарали као и у првом сусрету када је било 0:0, већ су се на Олд трафорду изборили за дуел са Престоном, а холандски стручњак је изгледа одустао од игре са три штопера и вратио се формацији 4-2-3-1.

Гол је чувао Де Хеа, у одбрани су били Мекнер, Смолинг, Еванс, Рохо, испред њих Блинд и Фелаини, везни офанзивни трио чинили су Ди Марија, Мата и Руни, а најистуренији у нападу био је Ван Перси.

И опет су се "црвени ђаволи" мало мучили да нађу пут до мреже Кембриџа, коју је у 25. минуту затресао Мата на асистенцију Фелаинија.

Предност Јунајтеда удвостручио је Марксо Рохо ударцем главом после корнера Ван Персија и све је након тога било лакше за славни клуб, а тријумф је оверио млади нападач Џејмс Вилсон у 73. минуту.

Премијерлигаш ће у осмини финала играти против трећелигаша Престона који је са 3:1 (0:1) у реваншу на гостовању срушио Шефилд јунајтед након 1:1 у првом мечу. Домаћин је повео преко Марфија, али су преокрет у другом полувремену режирали двоструки стрелац Галагер и Хантингтон.

Истим резултатом је и Сандерленд срушио Фулам, и такође у гостима и исто преокретом у другом делу, само је разлика што је у првом сусрету било 0:0.

И на овој утакмици је домаћин повео поготком Родаљеге из 20. минута, да би "црне мачке" до преокрета дошле ауто-голом Бетинелија, а мрежу Фулама за пласман у осмину финала затресли су Алварез у 75. и Гомез из пенала у трећем минуту судијске надокнаде.

Коментари / 0

Оставите коментар