FA Kup: Junajted položio popravni protiv Kembridža!

Mančester junajted opravdao je očekivanja i plasirao se u osminu finala FA kupa, pošto je u ponovljenom meču na svom terenu savladao četvrtoligaša Kembridž junajted sa 3:0 (2:0), a dalje su otišli i Sanderlend i Preston.

Fudbal 04.02.2015 | 12:00
FA Kup: Junajted položio popravni protiv Kembridža!

Puleni Luja van Gala nisu razočarali kao i u prvom susretu kada je bilo 0:0, već su se na Old trafordu izborili za duel sa Prestonom, a holandski stručnjak je izgleda odustao od igre sa tri štopera i vratio se formaciji 4-2-3-1.

Gol je čuvao De Hea, u odbrani su bili Mekner, Smoling, Evans, Roho, ispred njih Blind i Felaini, vezni ofanzivni trio činili su Di Marija, Mata i Runi, a najistureniji u napadu bio je Van Persi.

I opet su se "crveni đavoli" malo mučili da nađu put do mreže Kembridža, koju je u 25. minutu zatresao Mata na asistenciju Felainija.

Prednost Junajteda udvostručio je Markso Roho udarcem glavom posle kornera Van Persija i sve je nakon toga bilo lakše za slavni klub, a trijumf je overio mladi napadač Džejms Vilson u 73. minutu.

Premijerligaš će u osmini finala igrati protiv trećeligaša Prestona koji je sa 3:1 (0:1) u revanšu na gostovanju srušio Šefild junajted nakon 1:1 u prvom meču. Domaćin je poveo preko Marfija, ali su preokret u drugom poluvremenu režirali dvostruki strelac Galager i Hantington.

Istim rezultatom je i Sanderlend srušio Fulam, i takođe u gostima i isto preokretom u drugom delu, samo je razlika što je u prvom susretu bilo 0:0.

I na ovoj utakmici je domaćin poveo pogotkom Rodaljege iz 20. minuta, da bi "crne mačke" do preokreta došle auto-golom Betinelija, a mrežu Fulama za plasman u osminu finala zatresli su Alvarez u 75. i Gomez iz penala u trećem minutu sudijske nadoknade.

Komentari / 0

Ostavite komentar