Јаблановић избачен из Владе Косова

Премијер Косова Иса Мустафа саопштио је да досадашњи министар за повратак и заједнице у Влади Косова Александра Јаблановића висе није члан његовог кабинета.

Србија 03.02.2015 | 19:12
Јаблановић избачен из Владе Косова

Министар за повратак и заједнице у косовској влади Александар Јаблановић изјавио је да није поднео оставку на ту функцију и оценио да је одлука косовског премијера Исе Мустафе да више не буде у његовом кабинету дубоко разочаравајућа.

"Протести Покрета Самоопредељење нису били уперени толико против мене, колико против Срба и њиховог учешћа у влади", рекао је Јаблановић Тањугу, након што је премијер Мустафа саопштио своју одлуку на конференцији за новинаре.

Став о даљем односу Српске листе према владајућој коалицији, како је навео, биће заузет у наредним данима након консултација са премијером Србије Александром Вучићем и другим "релевантним факторима".

Упитан о даљим политичким плановима, Јаблановић је рекао да још није добио писано обавештење о одлуци премијера Мустафе, и додао да ће се у наредним данима знати какви су планови.

Он је подвукао да је одлука премијера Исе Мустафе и за њега лично и за Српску листу, чији је представник, "дубоко разочаравајућа".

Косовски премијер Иса Мустафа саопштио је раније данас да Јаблановић више није министар у косовској влади. Мустафа је то изјавио на конференцији за новинаре, али није прецизирао да ли је Јаблановић сам поднео оставку или је смењен.

Подсетимо, након Јаблановићеве изјаве у којој је оне који су каменовали аутобус са Србима за Бадње вече назвао "дивљацима" у Приштини су организовани насилни протести којима се тражи његова оставка.

Опозиционо "Самоопредељење" наводи да је Јаблановић увредио мајке Ђаковице, што је он негирао и навео да би протеста било и без његове изјаве, као и да "Самоопредељењу" не одговара да у Влади Косова виде Србе који раде у интересу Срба.

Јаблановић је истакао да не намерава да поднесе оставку, а поред тога данас су на друштвеним мрежама освануле слике Јаблановићеве умрлице.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

истоцно сарајево

03.02.2015 20:55

Цуј "мајке Дјаковице"??? И њима су амери инсталирали неку Муниру Субасиц да лазе и петља по свијету.

ОДГОВОРИТЕ