Jablanović izbačen iz Vlade Kosova

Premijer Kosova Isa Mustafa saopštio je da dosadašnji ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Aleksandra Jablanovića vise nije član njegovog kabineta.

Srbija 03.02.2015 | 19:12
Jablanović izbačen iz Vlade Kosova

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Aleksandar Jablanović izjavio je da nije podneo ostavku na tu funkciju i ocenio da je odluka kosovskog premijera Ise Mustafe da više ne bude u njegovom kabinetu duboko razočaravajuća.

"Protesti Pokreta Samoopredeljenje nisu bili upereni toliko protiv mene, koliko protiv Srba i njihovog učešća u vladi", rekao je Jablanović Tanjugu, nakon što je premijer Mustafa saopštio svoju odluku na konferenciji za novinare.

Stav o daljem odnosu Srpske liste prema vladajućoj koaliciji, kako je naveo, biće zauzet u narednim danima nakon konsultacija sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim "relevantnim faktorima".

Upitan o daljim političkim planovima, Jablanović je rekao da još nije dobio pisano obaveštenje o odluci premijera Mustafe, i dodao da će se u narednim danima znati kakvi su planovi.

On je podvukao da je odluka premijera Ise Mustafe i za njega lično i za Srpsku listu, čiji je predstavnik, "duboko razočaravajuća".

Kosovski premijer Isa Mustafa saopštio je ranije danas da Jablanović više nije ministar u kosovskoj vladi. Mustafa je to izjavio na konferenciji za novinare, ali nije precizirao da li je Jablanović sam podneo ostavku ili je smenjen.

Podsetimo, nakon Jablanovićeve izjave u kojoj je one koji su kamenovali autobus sa Srbima za Badnje veče nazvao "divljacima" u Prištini su organizovani nasilni protesti kojima se traži njegova ostavka.

Opoziciono "Samoopredeljenje" navodi da je Jablanović uvredio majke Đakovice, što je on negirao i naveo da bi protesta bilo i bez njegove izjave, kao i da "Samoopredeljenju" ne odgovara da u Vladi Kosova vide Srbe koji rade u interesu Srba.

Jablanović je istakao da ne namerava da podnese ostavku, a pored toga danas su na društvenim mrežama osvanule slike Jablanovićeve umrlice.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

istocno sarajevo

03.02.2015 20:55

Cuj "majke Djakovice"??? I njima su ameri instalirali neku Muniru Subasic da laze i petlja po svijetu.

ODGOVORITE