Османовић: СНСД је тражио власт са СДА

Потпредсједник Странке демократске акције и посланик те странке у Народној скупштини Републике Српске Адил Османовић изјавио је данас да нису тачне тврдње представника СНСД-а да нису жељели да учествују у власти на државном нивоу, већ да та странка по изборном резултату није за то имала капацитет.

Босна и Херцеговина 03.02.2015 | 17:50
Османовић: СНСД је тражио власт са СДА

Реплицирајући премијерки Српске Жељки Цвијановић (СНСД), на њене тврдње у Народној скупштини да СНСД неће да учествује у власти на нивоу БиХ, Османовић је подсјетио да је делегација СНСД-а предвођена Милорадом Додиком била на разговорима у централи СДА у Сарајеву.

- Нисмо тада разговарали о временској прогнози, већ да СНСД учествује у формирању Савјета министара БиХ и да СДА, односно Коалиција “Домовина” уђе у састав нове Владе Републике Српске, рекао је Османовић.

Нагласио је да није истина да СНСД не жели да учествује у формирању Савјета министара БиХ, већ да су изгубили на изборима.

- Права истина је да СНСД на посљедњим општим изборима није имао капацитет да формира Савјет министара са СДА, рекао је Османовић подсјетивши да је Младен Иванић (ПДП) побиједио Жељку Цвијановић у трци за Предсједништво БиХ, те да је број посланика у Представничком вијећу парламента БиХ СНСД и њихових коалиционих партнера те Савеза за промјене исти, по седам.

Османовић је ово рекао ради подсјећања јавности на тај састанак, а у контексту тврдњи функционера СНСД-а да не желе у власт на нивоу БиХ.


(Вијести.ба)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Брод

03.02.2015 17:21

Тај снимак гдје разговарају чланови СНСД-А са чланивима СДА сигурни је монтиран као и онај о два папка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма јок

03.02.2015 17:32

Ма јок, нису Миле и Зељка били у централи СДА. То је монтаза. Кебо це то доказати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

антибаја

03.02.2015 17:34

Јесте га испалили, ко бекана

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

03.02.2015 18:17

Исти број посланика и СНСД ДНС, 7 СзП и СДА,7 Од када је посланик СДА у СзП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

03.02.2015 18:33

Охххх па сјецамо се тих дана...казу људи да се у Бакинцима тих дана грмило "црвен фесиц нано".Миле вјезбао хит за Бакира.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

03.02.2015 18:40

Ни домовина не уђе у власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

03.02.2015 20:25

Ови што ми лупају минусе, прочитајте предпоследњи пасус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

клањали су

03.02.2015 21:40

Ма свако зна да су клањали пред Бакиром. И све му зеље били спремни испунити. Папанска посла

ОДГОВОРИТЕ
Name

немојте се цудит

03.02.2015 22:36

Миле је био спреман да да све ал су у СДА с њим давно расцистили и нису му вјеровали посебно након ових задњих десавања око дјеце која на суду морају да бране своје право на образовање на свом језику. Тад је Баја био кооперативан а онда је насо оног министра сто је само проводио закон и по Бајином налогу с времена на вријеме дизо тензије. Ако питате ста це СНСД на власти на нивоу БиХ одговори су јасни. Кредит се даје дрзави,а ентитету нико висе ни обвезнице неце да купује осим пресипања оно мало пара из јавних предузеца ни једна озбиљнија банка или фонд висе не да пара. Е зато је ту могуцност какве трансе ММФа ил каког кредита а долазе и ови инвеститори помало па мозда којег и себи сврате. Видили сте оног јуце сто је носалантно потписо пројект да код Трнова гради некакав туристицки град и улози око 4 и по милијарде КМ. Таког ни Вуциц није насо да се с њим слика а да је Баји један не би ни о цем.другом програм РТРСа говорио него о том

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

04.02.2015 06:31

СНСД ЈЕ ОБОЛИО ОД ТЕШКЕ БОЛЕСТИ. ПОНЕКАД НАСТУПЕ ТАКВЕ ФАЗЕ ДА НИ САМИ НЕ ЗНАЈУ ШТО ГОВОРЕ.ПРИМИЧЕ ИМ СЕ КРАЈ. ПОЛАКО ОД ЊЕГА ОТПАДАЈУ ДИЈЕЛОВИ ИЛИ СЕ АМПУТИРАЈУ АЛИ НИ ОНИ НИСУ ЗДРАВИ. СВЕ ЈЕ ПОЧЕЛО ОД ГЛАВЕ А ЗАВРШИЋЕ СА ПАПЦИМА. СВЕ СЕ ТО ВИДИ И НА ФИЗИЧКОМ ИЗГЛЕДУ ПОЈЕДИНАЦА. РАСТУ ИМ НЕКЕ ДЛАКЕТИНЕ ПО ЛИЦУ, АЛИ СЕ ОПЕТ ПРЕПОЗНАЈУ. БОЛЕСТ ЈЕ ТЕШКА И ЧЕКА СЕ ДА СЕ ОБЈАВИ СНСДЕМИЈА. ЗА ОВО БИ СЕ МОГЛО И ОДГОВАРАТИ И ДЕБЕЛО ПОВУЋИ МЕ НА СУДУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

04.02.2015 07:01

Убих се претразујуци по муслиманским именима име СРЕБРЕНКА. Нову потпредсједницу из реда босњацког народа. Како их само такве надју, Милсим и на Дјералда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

04.02.2015 07:11

Ово је опозиција морала мало чешће изјављивати и понављати све док се и најзалудјенијим СНСД-бабама не утуви у главу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојан

04.02.2015 07:14

Па наравно да је тразио. Није нико ни сумњао у то. Па када су га сутнули изиграва патриоту. Али само смо себи криви.

ОДГОВОРИТЕ