Osmanović: SNSD je tražio vlast sa SDA

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije i poslanik te stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Adil Osmanović izjavio je danas da nisu tačne tvrdnje predstavnika SNSD-a da nisu željeli da učestvuju u vlasti na državnom nivou, već da ta stranka po izbornom rezultatu nije za to imala kapacitet.

Bosna i Hercegovina 03.02.2015 | 17:50
Osmanović: SNSD je tražio vlast sa SDA

Replicirajući premijerki Srpske Željki Cvijanović (SNSD), na njene tvrdnje u Narodnoj skupštini da SNSD neće da učestvuje u vlasti na nivou BiH, Osmanović je podsjetio da je delegacija SNSD-a predvođena Miloradom Dodikom bila na razgovorima u centrali SDA u Sarajevu.

- Nismo tada razgovarali o vremenskoj prognozi, već da SNSD učestvuje u formiranju Savjeta ministara BiH i da SDA, odnosno Koalicija “Domovina” uđe u sastav nove Vlade Republike Srpske, rekao je Osmanović.

Naglasio je da nije istina da SNSD ne želi da učestvuje u formiranju Savjeta ministara BiH, već da su izgubili na izborima.

- Prava istina je da SNSD na posljednjim opštim izborima nije imao kapacitet da formira Savjet ministara sa SDA, rekao je Osmanović podsjetivši da je Mladen Ivanić (PDP) pobijedio Željku Cvijanović u trci za Predsjedništvo BiH, te da je broj poslanika u Predstavničkom vijeću parlamenta BiH SNSD i njihovih koalicionih partnera te Saveza za promjene isti, po sedam.

Osmanović je ovo rekao radi podsjećanja javnosti na taj sastanak, a u kontekstu tvrdnji funkcionera SNSD-a da ne žele u vlast na nivou BiH.


(Vijesti.ba)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Brod

03.02.2015 17:21

Taj snimak gdje razgovaraju članovi SNSD-A sa članivima SDA sigurni je montiran kao i onaj o dva papka.

ODGOVORITE
Name

Ma jok

03.02.2015 17:32

Ma jok, nisu Mile i Zeljka bili u centrali SDA. To je montaza. Kebo ce to dokazati.

ODGOVORITE
Name

antibaja

03.02.2015 17:34

Jeste ga ispalili, ko bekana

ODGOVORITE
Name

SDS

03.02.2015 18:17

Isti broj poslanika i SNSD DNS, 7 SzP i SDA,7 Od kada je poslanik SDA u SzP.

ODGOVORITE
Name

Pokojna Mileva

03.02.2015 18:33

Ohhhh pa sjecamo se tih dana...kazu ljudi da se u Bakincima tih dana grmilo "crven fesic nano".Mile vjezbao hit za Bakira.....

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

03.02.2015 18:40

Ni domovina ne uđe u vlast.

ODGOVORITE
Name

SDS

03.02.2015 20:25

Ovi što mi lupaju minuse, pročitajte predposlednji pasus.

ODGOVORITE
Name

klanjali su

03.02.2015 21:40

Ma svako zna da su klanjali pred Bakirom. I sve mu zelje bili spremni ispuniti. Papanska posla

ODGOVORITE
Name

nemojte se cudit

03.02.2015 22:36

Mile je bio spreman da da sve al su u SDA s njim davno rascistili i nisu mu vjerovali posebno nakon ovih zadnjih desavanja oko djece koja na sudu moraju da brane svoje pravo na obrazovanje na svom jeziku. Tad je Baja bio kooperativan a onda je naso onog ministra sto je samo provodio zakon i po Bajinom nalogu s vremena na vrijeme dizo tenzije. Ako pitate sta ce SNSD na vlasti na nivou BiH odgovori su jasni. Kredit se daje drzavi,a entitetu niko vise ni obveznice nece da kupuje osim presipanja ono malo para iz javnih preduzeca ni jedna ozbiljnija banka ili fond vise ne da para. E zato je tu mogucnost kakve transe MMFa il kakog kredita a dolaze i ovi investitori pomalo pa mozda kojeg i sebi svrate. Vidili ste onog juce sto je nosalantno potpiso projekt da kod Trnova gradi nekakav turisticki grad i ulozi oko 4 i po milijarde KM. Takog ni Vucic nije naso da se s njim slika a da je Baji jedan ne bi ni o cem.drugom program RTRSa govorio nego o tom

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

04.02.2015 06:31

SNSD JE OBOLIO OD TEŠKE BOLESTI. PONEKAD NASTUPE TAKVE FAZE DA NI SAMI NE ZNAJU ŠTO GOVORE.PRIMIČE IM SE KRAJ. POLAKO OD NJEGA OTPADAJU DIJELOVI ILI SE AMPUTIRAJU ALI NI ONI NISU ZDRAVI. SVE JE POČELO OD GLAVE A ZAVRŠIĆE SA PAPCIMA. SVE SE TO VIDI I NA FIZIČKOM IZGLEDU POJEDINACA. RASTU IM NEKE DLAKETINE PO LICU, ALI SE OPET PREPOZNAJU. BOLEST JE TEŠKA I ČEKA SE DA SE OBJAVI SNSDEMIJA. ZA OVO BI SE MOGLO I ODGOVARATI I DEBELO POVUĆI ME NA SUDU.

ODGOVORITE
Name

Knjaz Milos

04.02.2015 07:01

Ubih se pretrazujuci po muslimanskim imenima ime SREBRENKA. Novu potpredsjednicu iz reda bosnjackog naroda. Kako ih samo takve nadju, Milsim i na Djeralda.

ODGOVORITE
Name

p

04.02.2015 07:11

Ovo je opozicija morala malo češće izjavljivati i ponavljati sve dok se i najzaludjenijim SNSD-babama ne utuvi u glavu!

ODGOVORITE
Name

Stojan

04.02.2015 07:14

Pa naravno da je trazio. Nije niko ni sumnjao u to. Pa kada su ga sutnuli izigrava patriotu. Ali samo smo sebi krivi.

ODGOVORITE