Жељко о Партизану, Звезди, Салету и Евролиги...

Јурећи пласман у топ 8 Евролиге, тим из Истанбула предвођен нашим прослављеним тренером истовремено брани титулу у турском првенству и напада национални Куп. Жељко Обрадовић, осмоструки клупски шампион Европе, у интервјуу за „Блиц“ истиче да досадашњи ток сезоне за Фенербахче, који предводи са клупе, иде по плану иако су два раритета везана за Евролигу и национални шампионат.

Кошарка 04.02.2015 | 14:00
Жељко о Партизану, Звезди, Салету и Евролиги...

У првом, његова екипа у досадашњих пет кола топ 16 има три победе у гостима и два пораза код куће, док му у првенству, поред очекиваног Ефеса, за вратом дише Дарушафака!

Пласман у топ 16 је очекиван за навијаче Фенербахчеа. Шта они могу даље да очекују?
- Пролаз у осам најбољих. То је реалност. За даље - видећемо. Одиграно је тек пет кола у топ 16, налазимо се у уједначеној групи, са три тријумфа на страни и два пораза на свом терену. Чудно, али и то је кошарка. Сматрам, ипак, да је време да почнемо са победама и у Истанбулу. Морамо да схватимо разлоге таквих резултата, исправљамо грешке, да то решавамо унутар тима - каже Обрадовић.

У првенству се између Фенербахчеа и Ефеса увукла Дарушафака. Последњи пут су шампиони Турске били 1962. године?
- Њихова предност је што не играју ништа у Европи па имају седам дана да се добро спреме и анализирају ривале. Реч је о веома доброј екипи, коју предводи одличан тренер Октај Махмути. Ми бранимо титулу, међутим много је рано причати о прогнозама, тек је почео други део сезоне. Ефес и ми ћемо водити борбу до краја, а и у истој смо групи и у Евролиги. Турска лига је изузетно квалитетна, са шест странаца у сваком тиму, сви имају квалитетне саставе.

Богдан Богдановић и Немања Бјелица?
- Задовољан сам њиховим играма, иако, рећи ће вам и они, увек може боље. То од њих очекујем како се буде ближио расплет сезоне. Фенербахче има велики број нових играча, нормално да нам је потребан период прилагођавања, уласка у форму, све ће то доћи временом.

Црвена звезда у Евролиги?
- Пласманом у топ 16 црвено-бели су направили добар резултат, имају квалитетну екипу. Играли су одлично у првом делу Евролиге, цела Европа прича о фенемоналном амбијенту који праве навијачи Звезде, о 20.000 људи у Арени. Тек је почетак друге фазе, има још девет кола, зато све честитке.

Партизан је коначно ухватио залет у АБА лиги?
- Имали су проблема, сада су се консолидовали, неки играчи су се опоравили од повреда и вратили па су ствари тек сада почеле да долазе на своје место. Мојим црно-белима желим све најбоље. Верујем у њих.

Репрезентацију чека врело лето. Преко тешке групе на Европском првенству морамо у Рио?
- И видео сам се и чуо са Александром Ђорђевићем. Има доста времена до почетка шампионата, не знамо у каквим саставима ће доћи репрезентације. Тешка нам је група у Берлину, али Сале зна шта ћу му пожелети, оно што и он очекује и жели - медаљу и пут на Олимпијске игре - додао је Обрадовић.

Димитрис Итудис, тренер московског ЦСКА, у мечу са Уникахом опсовао је на српском и показао да сте га добро научили нашем језику?
- (смех) Итудис и ја се познајемо 13 година, био ми је помоћник у Панатинаикосу. Ми смо кумови, крстио сам му децу, његова каријера иде својим током, успешан је, и ја му на томе честитам.

Има ли носталгије у ове зимске дане за Београдом, Гучом и вашим драгачевским завичајем?
- Како да не, али све док је овакав ритам утакмица, тренинга, путовања, нема ништа од доласка. Док не дођем на лето, користим прилику да преко „Блица“ поздравим све моје пријатеље у Србији и Београду.

Коментари / 0

Оставите коментар