А ево и фудбалског тима снова Југославије!

Фудбалска репрезентација Југославије важила је за једну од најбољих репрезентација у Европи. Европске велесиле су страховале од ове селекције, а многи се питају и како би репрезентација изгледала данас...

Фудбал 05.02.2015 | 00:15
А ево и фудбалског тима снова Југославије!

11. Душан Тадић
Сјајни крилни фудбалер направио је прави потез преласком у енглески Саутемптон. Фантастичним играма за овај клуб привлачи велику пажњу, те не би чудило да већ наредне сезоне оде у неки већи клуб. Каријеру је Тадић почео у Војводини, а играо је још за Гронинген и Твенте.

10. Лука Модрић
Један од најбољих европских везњака. Чак ни везни ред великог Реала није исти без Луке Модрића, члан краљевског клуба је од 2012. године. Претходно је играо за Тотенхем, Интер Запрешић, Зрињски и Динамо.

9. Марио Манџукић
Сјајни хрватски нападач је славу стекао играјући за Волфсбург и Бајерн. Од љета 2014. године је члан Атлетико Мадрида, гдје такође погађа мреже. Играо је још за Динамо, Загреб и Марсонију.

8. Миралем Пјанић
Миралем Пјанић је мозак екипе Роме. Фантастични везњак зна све с лоптом, а посебно је маестралан у извођењу слободних удараца. Може играти на више позиција у тиму, а прије италијанског тима играо је за Лион и Мец.

7. Стеван Јоветић
Фантастични Црногорац тренутно је члан Манчестер Ситија. Сјајан техничар који једним потезом може одлучити меч. Прије Грађана носио дрес Фиорентине и Партизана.

6. Немања Матић
Дефанзивни везњак за којим је полудио Жозе Мурињо. Стандардан члан Челсија, миран и присебан с лоптом, а његове лопте често имају и очи. Претходно је играо за Бенфику, Витесе, Кошице, а каријеру је почео у Јединству из Уба.

5. Стефан Савић
Штопер Фиорентине је кључни човјек у одбрани селекције Црне Горе. Снажи дефанзивац има одличну скок игру. Имао је уговор и с Манчестер Ситијем, али је због мале минутаже 2012. године отишао у Фиорентину, што је био пун погодак за његову каријеру. Играо је још за Партизан и БСК Борчу.

4. Матија Настасић
Још један бивши члан Манчестер Ситија и Фиорентине. Настасић је један од најталентованијих европских штопера, а тренутно носи дрес њемачког Шалкеа. Каријеру је почео у Партизану.

3. Александар Коларов
Искусни лијеви бек разорне љевице. Тако се лагано описује фудбалер Манчестер Ситија, Александар Коларов. Члан енглеског првака од 2010. године, а прије овог тима играо је за Лацио, ОФК Београд и Чукарички.

2. Бранислав Ивановић
Бане Ивановић је постао једна од легенди Челсија. Већ седам година је незамјењив члан прве поставе тима са Стемфорд Бриџа. Има фантастичну скок игру и често зна својим поготком након прекида одлучити меч.

1. Асмир Беговић
Скроман и фантастичан, ријечи су које могу описати Асмира Беговића. Човјек који је одбио понуде енглеских великана како би остао у Стоук Ситију, вјероватно је један од најбољих голмана Европе. Својим одбранама је доказао велику класу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xy

05.02.2015 05:32

... запјева хороз, и ја се пробудих!

ОДГОВОРИТЕ