A evo i fudbalskog tima snova Jugoslavije!

Fudbalska reprezentacija Jugoslavije važila je za jednu od najboljih reprezentacija u Evropi. Evropske velesile su strahovale od ove selekcije, a mnogi se pitaju i kako bi reprezentacija izgledala danas...

Fudbal 05.02.2015 | 00:15
A evo i fudbalskog tima snova Jugoslavije!

11. Dušan Tadić
Sjajni krilni fudbaler napravio je pravi potez prelaskom u engleski Sautempton. Fantastičnim igrama za ovaj klub privlači veliku pažnju, te ne bi čudilo da već naredne sezone ode u neki veći klub. Karijeru je Tadić počeo u Vojvodini, a igrao je još za Groningen i Tvente.

10. Luka Modrić
Jedan od najboljih evropskih veznjaka. Čak ni vezni red velikog Reala nije isti bez Luke Modrića, član kraljevskog kluba je od 2012. godine. Prethodno je igrao za Totenhem, Inter Zaprešić, Zrinjski i Dinamo.

9. Mario Mandžukić
Sjajni hrvatski napadač je slavu stekao igrajući za Volfsburg i Bajern. Od ljeta 2014. godine je član Atletiko Madrida, gdje takođe pogađa mreže. Igrao je još za Dinamo, Zagreb i Marsoniju.

8. Miralem Pjanić
Miralem Pjanić je mozak ekipe Rome. Fantastični veznjak zna sve s loptom, a posebno je maestralan u izvođenju slobodnih udaraca. Može igrati na više pozicija u timu, a prije italijanskog tima igrao je za Lion i Mec.

7. Stevan Jovetić
Fantastični Crnogorac trenutno je član Mančester Sitija. Sjajan tehničar koji jednim potezom može odlučiti meč. Prije Građana nosio dres Fiorentine i Partizana.

6. Nemanja Matić
Defanzivni veznjak za kojim je poludio Žoze Murinjo. Standardan član Čelsija, miran i priseban s loptom, a njegove lopte često imaju i oči. Prethodno je igrao za Benfiku, Vitese, Košice, a karijeru je počeo u Jedinstvu iz Uba.

5. Stefan Savić
Štoper Fiorentine je ključni čovjek u odbrani selekcije Crne Gore. Snaži defanzivac ima odličnu skok igru. Imao je ugovor i s Mančester Sitijem, ali je zbog male minutaže 2012. godine otišao u Fiorentinu, što je bio pun pogodak za njegovu karijeru. Igrao je još za Partizan i BSK Borču.

4. Matija Nastasić
Još jedan bivši član Mančester Sitija i Fiorentine. Nastasić je jedan od najtalentovanijih evropskih štopera, a trenutno nosi dres njemačkog Šalkea. Karijeru je počeo u Partizanu.

3. Aleksandar Kolarov
Iskusni lijevi bek razorne ljevice. Tako se lagano opisuje fudbaler Mančester Sitija, Aleksandar Kolarov. Član engleskog prvaka od 2010. godine, a prije ovog tima igrao je za Lacio, OFK Beograd i Čukarički.

2. Branislav Ivanović
Bane Ivanović je postao jedna od legendi Čelsija. Već sedam godina je nezamjenjiv član prve postave tima sa Stemford Bridža. Ima fantastičnu skok igru i često zna svojim pogotkom nakon prekida odlučiti meč.

1. Asmir Begović
Skroman i fantastičan, riječi su koje mogu opisati Asmira Begovića. Čovjek koji je odbio ponude engleskih velikana kako bi ostao u Stouk Sitiju, vjerovatno je jedan od najboljih golmana Evrope. Svojim odbranama je dokazao veliku klasu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

xy

05.02.2015 05:32

... zapjeva horoz, i ja se probudih!

ODGOVORITE