Ђоковић: Ролан Гарос у мислима!

После великог тријумфа у Аустралији први тенисер света се окреће једином гренд слему који му недостаје.

Тенис 04.02.2015 | 08:40
Ђоковић: Ролан Гарос у мислима!

Први тенисер света Новак Ðоковић после освајања пете грен слем титуле у Мелбурну већ размишља о наредном великом циљу - Ролан Гаросу, једином трофеју који му недостаје када су у питању гренд слемови. Први рекет Србије је новинарима у Мелбурну признао да "би слагао ако би рекао да не мисли на Ролан Гарос", преноси шпански "Ел Паис".

Ðоковић је нагласио да није опседнут неоствареним циљевима, већ их достиже "корак по корак", без императива да то мора да учини.
"Моја филозофија је једноставна - живим чврсто са обе ноге у садашњости, јер само на њу могу потпуно да утичем", рекао је Ðоковић.

Он је нагласио да је то најбољи начин да се потпуно ослободи притиска.
"Сви пролазе кроз физичке кризе, губе концентрацију размишљајући о грешкама које су направили у прошлости . Ментално су тако стално између прошлости и будућности, а највећа битка се у ствари одвија у садашњостии", филозофски је поручио Новак, истакавши да ће се управо са таквим ставом припремати и за Ролан Гарос, на којем је по његовом мишљењу и даље највећи фаворит Шпанац Рафаел Надал.

Ðоковић је заједно са петом титулом у Мелбурну освојио укупно осам грен слем трофеја каријери, уз два на Вимблдону и један на УС опену. Уз Гарос, једин итрофеј коју му недостаје из серије 1000 је Цинсинати, так ода су то вероватно два турнира на која ће ићи мотивисаније него игде другде.

Коментари / 0

Оставите коментар