Đoković: Rolan Garos u mislima!

Posle velikog trijumfa u Australiji prvi teniser sveta se okreće jedinom grend slemu koji mu nedostaje.

Tenis 04.02.2015 | 08:40
Đoković: Rolan Garos u mislima!

Prvi teniser sveta Novak Ðoković posle osvajanja pete gren slem titule u Melburnu već razmišlja o narednom velikom cilju - Rolan Garosu, jedinom trofeju koji mu nedostaje kada su u pitanju grend slemovi. Prvi reket Srbije je novinarima u Melburnu priznao da "bi slagao ako bi rekao da ne misli na Rolan Garos", prenosi španski "El Pais".

Ðoković je naglasio da nije opsednut neostvarenim ciljevima, već ih dostiže "korak po korak", bez imperativa da to mora da učini.
"Moja filozofija je jednostavna - živim čvrsto sa obe noge u sadašnjosti, jer samo na nju mogu potpuno da utičem", rekao je Ðoković.

On je naglasio da je to najbolji način da se potpuno oslobodi pritiska.
"Svi prolaze kroz fizičke krize, gube koncentraciju razmišljajući o greškama koje su napravili u prošlosti . Mentalno su tako stalno između prošlosti i budućnosti, a najveća bitka se u stvari odvija u sadašnjostii", filozofski je poručio Novak, istakavši da će se upravo sa takvim stavom pripremati i za Rolan Garos, na kojem je po njegovom mišljenju i dalje najveći favorit Španac Rafael Nadal.

Ðoković je zajedno sa petom titulom u Melburnu osvojio ukupno osam gren slem trofeja karijeri, uz dva na Vimbldonu i jedan na US openu. Uz Garos, jedin itrofej koju mu nedostaje iz serije 1000 je Cinsinati, tak oda su to verovatno dva turnira na koja će ići motivisanije nego igde drugde.

Komentari / 0

Ostavite komentar