Челси за годину напустили играчи вриједни 200 милиона!

Де Брујне, Лукаку, Ширле, Мата и Давид Луиз су само неки од играча који су отишли са Стамфорда Бриџа у последњих 12 месеци.

Фудбал 04.02.2015 | 08:00
Челси за годину напустили играчи вриједни 200 милиона!

Иако тренер Челсија Жозе Мурињо упорно прича како је клуб који он води само „мали коњ“, и да није конкурентан највећим европским екипама довољно је погледати само играче који су у претходних годину дана напустили Плавце, табелу, и увидети колико је тим са Стамфорд Бриџа прејак.

Лидери Премијер лиге би од играча који су екипу напустили од прошлог јануара могли да направе тим који би се у енглеском првенству барем борио за место у Лиги Европе, ако не и више. Притом се због њих у клупску касу слило око 200.000.000 евра те Челси неко време неће имати проблема са финансијским фер-плејом.

На голу можда и најслабија тачка екипе – Марк Шварцер, од овог јануара нови играч Лестера, док би леви бек био играч који је последњих неколико година био вероватно и најбољи на том месту – Ромин Ешли Кол. Супротну страну одбране би принудно држао Рајан Бертранд, играч који никада није имао запажену улогу на Стамфорд Бриџу, али је последњег дана минулог прелазног рока клубу донео 13.000.000 евра при преласку у Саутемптон.

Штоперски тандем чине 50.000.000 евра тежак играч Пари Сен Жермена Давид Луиз и Џефри Брума, једини фудбалер који је нешто раније – пре годину и по дана – напустио клуб и отишао у ПСВ.

У формацији 4-2-3-1 место централних везних био имао тандем са којима су Плавци годинама харали Премијер лигом: Френк Лампард – Мајкл Есјен. Први игра за јединог ривала Челсија у Премијер лиги Манчестер Сити, а други се није усрећио по одласку у Милан.

Најјачи адут екипе је напад, а трио офанзивних везиста би изазвао завист код већине клубова јер мало екипа има бољи избор од Андреа Ширлеа (32.000.000 евра Волфсбург), Хуана Мате (45.000.000 евра Манчесетер Јунајтед), Кевина де Брујнеа (22.000.0000 евра Волфсбург), али немачки Вукови су близу.

У шпицу играч од којег се много очекивало и због чије продаје би Плавци могли и те како да зажале иако су зарадили 36.000.000 евра – Ромелу Лукаку.

Шта ви мислите какав би учинак ова екипа имала у Премијер лиги?

Коментари / 0

Оставите коментар