Čelsi za godinu napustili igrači vrijedni 200 miliona!

De Brujne, Lukaku, Širle, Mata i David Luiz su samo neki od igrača koji su otišli sa Stamforda Bridža u poslednjih 12 meseci.

Fudbal 04.02.2015 | 08:00
Čelsi za godinu napustili igrači vrijedni 200 miliona!

Iako trener Čelsija Žoze Murinjo uporno priča kako je klub koji on vodi samo „mali konj“, i da nije konkurentan najvećim evropskim ekipama dovoljno je pogledati samo igrače koji su u prethodnih godinu dana napustili Plavce, tabelu, i uvideti koliko je tim sa Stamford Bridža prejak.

Lideri Premijer lige bi od igrača koji su ekipu napustili od prošlog januara mogli da naprave tim koji bi se u engleskom prvenstvu barem borio za mesto u Ligi Evrope, ako ne i više. Pritom se zbog njih u klupsku kasu slilo oko 200.000.000 evra te Čelsi neko vreme neće imati problema sa finansijskim fer-plejom.

Na golu možda i najslabija tačka ekipe – Mark Švarcer, od ovog januara novi igrač Lestera, dok bi levi bek bio igrač koji je poslednjih nekoliko godina bio verovatno i najbolji na tom mestu – Romin Ešli Kol. Suprotnu stranu odbrane bi prinudno držao Rajan Bertrand, igrač koji nikada nije imao zapaženu ulogu na Stamford Bridžu, ali je poslednjeg dana minulog prelaznog roka klubu doneo 13.000.000 evra pri prelasku u Sautempton.

Štoperski tandem čine 50.000.000 evra težak igrač Pari Sen Žermena David Luiz i Džefri Bruma, jedini fudbaler koji je nešto ranije – pre godinu i po dana – napustio klub i otišao u PSV.

U formaciji 4-2-3-1 mesto centralnih veznih bio imao tandem sa kojima su Plavci godinama harali Premijer ligom: Frenk Lampard – Majkl Esjen. Prvi igra za jedinog rivala Čelsija u Premijer ligi Mančester Siti, a drugi se nije usrećio po odlasku u Milan.

Najjači adut ekipe je napad, a trio ofanzivnih vezista bi izazvao zavist kod većine klubova jer malo ekipa ima bolji izbor od Andrea Širlea (32.000.000 evra Volfsburg), Huana Mate (45.000.000 evra Mančeseter Junajted), Kevina de Brujnea (22.000.0000 evra Volfsburg), ali nemački Vukovi su blizu.

U špicu igrač od kojeg se mnogo očekivalo i zbog čije prodaje bi Plavci mogli i te kako da zažale iako su zaradili 36.000.000 evra – Romelu Lukaku.

Šta vi mislite kakav bi učinak ova ekipa imala u Premijer ligi?

Komentari / 0

Ostavite komentar