Какви обрти - Пантић сад остаје у Партизану!

Не пристајемо на потцењивачку понуду Рамаданија! Данило не иде на припреме, тренираће сам! „Покушали смо на све начине да му понудимо наставак сарадње, али играч и његови представници на то нису пристали“, каже Милорад Вучелић поводом фудбалера који ће морати да сачека лето да би се преселио у Челси.

Фудбал 03.02.2015 | 18:00
Какви обрти - Пантић сад остаје у Партизану!

Какав обрт у финишу прелазног рока! Нема ништа од трансфера Данила Пантића у Челси, млади везиста остаје у Партизану до лета и тек ће онда - као слободан играч - напустити црно-беле. И то без обештећења.

Ту информацију МОЗЗАРТ Спорту је потврдио Милорад Вучелић, потпредседник црно-белих, који преноси закључак донет на једном од последњих састанака руководства клуба из Хумске 1.
„Одлука да Пантић остане у Партизану до лета је последица чињенице да нисмо желели да пристанемо на потцењивачку понуду његовог агнета Фалија Рамаданија. Хтели смо да извучемо што боље услове по клуб, а понуђени су нам такви да једноставно нисмо могли да сарађујемо. Схватили смо да договор није могућ, па ће Данило остати са нама и током пролећа“, рекао је Вучелић.

Током прелазног рока смењивале су се различите информације о статусу омладинског репрезенаттивца Србије. Према првој, требало је само да се обавеже на сарадњу са Челсијем и затим запути на позајмицу у холандски Витесе, да би последње вести сугерисале да је потписао петогодишњу сарадњу са Плавцима, на шта има право, јер му је остало само шест месеци уговора са Партизаном.
„И ми смо чули да је нешто потписао, али не знамо шта. Додуше, он на то има право и нико га не криви. Нама као клубу само смета што не знамо ко је све упетљан у његов уговор. Покушали смо на све начине да му понудимо наставак сарадње, али Данило и његови представници на то нису пристали“.

У таквим околноситма јасно је да губе и клуб и играч. Партизан, јер неће остварити планирану зараду, а таленат из Руме што ће по свој прилици стагнитати пола године.
„Данило Пантић неће путовати на други део припрема у Турску. Остаће у Београду, а као професионалац, у обавези је да извршава све обавезе према клубу. Добиће специјалног тренера и сваког дана ће имати свој програм тренинга“, допунио је Милорад Вучелић.

На овај начин „случај Пантић“ је добио нову димензију. Играч је после силног „натезања“ и са претходном управом у новембру 2013. потписао једноипогодишњи уговор са Партизаном по коме је зарађивао 96.000 евра по сезони, одбио је понуде претходног и актуелног руководства да током зиме продужи сарадњу, а уколико се нешто драстично не примени извесно је да на пролеће неће играти званичне утакмице за први тим, па ће на лето као слободан играч напустити Партизан и тад ће његов уговор са Челсијем - који је потписао ове зиме - постати важећи.

Једино што од тога црно-бели неће имати прижељкивану финансијску корист, јер ће уместо пројективаних неколико милиона евра на играчу који представља сумблимацију Саше Ћурчића, Предрага Мијатовића и Саше Илића (како га је једном приликом описао Љубиша Тумбаковић) зарадити свега око 300.000 евра, колико им следује на основу прописа ФИФА о тренинг компензацији.

Коментари / 0

Оставите коментар