Kakvi obrti - Pantić sad ostaje u Partizanu!

Ne pristajemo na potcenjivačku ponudu Ramadanija! Danilo ne ide na pripreme, treniraće sam! „Pokušali smo na sve načine da mu ponudimo nastavak saradnje, ali igrač i njegovi predstavnici na to nisu pristali“, kaže Milorad Vučelić povodom fudbalera koji će morati da sačeka leto da bi se preselio u Čelsi.

Fudbal 03.02.2015 | 18:00
Kakvi obrti - Pantić sad ostaje u Partizanu!

Kakav obrt u finišu prelaznog roka! Nema ništa od transfera Danila Pantića u Čelsi, mladi vezista ostaje u Partizanu do leta i tek će onda - kao slobodan igrač - napustiti crno-bele. I to bez obeštećenja.

Tu informaciju MOZZART Sportu je potvrdio Milorad Vučelić, potpredsednik crno-belih, koji prenosi zaključak donet na jednom od poslednjih sastanaka rukovodstva kluba iz Humske 1.
„Odluka da Pantić ostane u Partizanu do leta je posledica činjenice da nismo želeli da pristanemo na potcenjivačku ponudu njegovog agneta Falija Ramadanija. Hteli smo da izvučemo što bolje uslove po klub, a ponuđeni su nam takvi da jednostavno nismo mogli da sarađujemo. Shvatili smo da dogovor nije moguć, pa će Danilo ostati sa nama i tokom proleća“, rekao je Vučelić.

Tokom prelaznog roka smenjivale su se različite informacije o statusu omladinskog reprezenattivca Srbije. Prema prvoj, trebalo je samo da se obaveže na saradnju sa Čelsijem i zatim zaputi na pozajmicu u holandski Vitese, da bi poslednje vesti sugerisale da je potpisao petogodišnju saradnju sa Plavcima, na šta ima pravo, jer mu je ostalo samo šest meseci ugovora sa Partizanom.
„I mi smo čuli da je nešto potpisao, ali ne znamo šta. Doduše, on na to ima pravo i niko ga ne krivi. Nama kao klubu samo smeta što ne znamo ko je sve upetljan u njegov ugovor. Pokušali smo na sve načine da mu ponudimo nastavak saradnje, ali Danilo i njegovi predstavnici na to nisu pristali“.

U takvim okolnositma jasno je da gube i klub i igrač. Partizan, jer neće ostvariti planiranu zaradu, a talenat iz Rume što će po svoj prilici stagnitati pola godine.
„Danilo Pantić neće putovati na drugi deo priprema u Tursku. Ostaće u Beogradu, a kao profesionalac, u obavezi je da izvršava sve obaveze prema klubu. Dobiće specijalnog trenera i svakog dana će imati svoj program treninga“, dopunio je Milorad Vučelić.

Na ovaj način „slučaj Pantić“ je dobio novu dimenziju. Igrač je posle silnog „natezanja“ i sa prethodnom upravom u novembru 2013. potpisao jednoipogodišnji ugovor sa Partizanom po kome je zarađivao 96.000 evra po sezoni, odbio je ponude prethodnog i aktuelnog rukovodstva da tokom zime produži saradnju, a ukoliko se nešto drastično ne primeni izvesno je da na proleće neće igrati zvanične utakmice za prvi tim, pa će na leto kao slobodan igrač napustiti Partizan i tad će njegov ugovor sa Čelsijem - koji je potpisao ove zime - postati važeći.

Jedino što od toga crno-beli neće imati priželjkivanu finansijsku korist, jer će umesto projektivanih nekoliko miliona evra na igraču koji predstavlja sumblimaciju Saše Ćurčića, Predraga Mijatovića i Saše Ilića (kako ga je jednom prilikom opisao Ljubiša Tumbaković) zaraditi svega oko 300.000 evra, koliko im sleduje na osnovu propisa FIFA o trening kompenzaciji.

Komentari / 0

Ostavite komentar