Винко Пандуревић тражи ослобађање!

Бивши официр Војске Републике Српске Винко Пандуревић затражио је данас да буде пуштен на пријевремену слободу, будући да је одслужио више од двије трећине 13-годишње затворске казне, на коју га је осудио Хашки трибунал.

Република Српска 02.02.2015 | 19:07
Винко Пандуревић тражи ослобађање!

Пандуревићеви адвокати су у захтјеву навели да је њихов брањеник, који се добровољно предао суду у марту 2005. године, крајем јануара одслужио 75 одсто казне, чиме се стичу услови за пријевремено ослобађање.

Они су подсјетили да се Пандуревић децембра 2013. године извинио жртвама и њиховим породицама и осудио почињене злочине, те указали и на његово примјерно понашање у притвору.

О Пандуревићевом захтјеву одлучиће предсједник Хашког трибунала, амерички судија Теодор Мерон.
Жалбено вијеће Хашког трибунала потврдило је 30. јануара Пандуревићу првостепену пресуду и прогласило га кривим за помагање и подржавање убистава и прогона муслимана из Сребренице.

Истом пресудом, жалбено вијеће је потпуковнике Вујадина Поповића и Љубишу Беару прогласило кривим за злочин над сребреничким муслиманима и изрекло им казну доживотног затвора.

Официру Војске Републике Српске Драги Николићу потврђена је првостепена казна од 35 година затвора, док је члану Главног штаба Радивоју Милетићу казна умањена са 19 на 18 година затвора.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Брод

02.02.2015 18:17

Ријетко поштен човјек, одлежа толику робију џаба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цсб

02.02.2015 18:27

Он је она ствар цим се извино

ОДГОВОРИТЕ
Name

'она ствар'

02.02.2015 21:46

Не мислим да је 'она ствар' него зелио је да помогне породици коју прогањају јер лов никад није само за 'поциниоцем'. На мојег брата су напујдали једну Србијанку- она је била задузена да га истјера с посла. Послије 10 година рада на Западу био је без посла. У дубоким дуговима због мене и оца. Онесвјестио се па су га возили психологу. Она је рекла да он нема проблеме с мозгом него злом из Босне. Посто лосе писе али добро говори, ја са написала да не слазем 300 молби ако не и висе. Добио је посао јер ми помазе неколико десницара потајно- нико из бивсе Југе. Никад он не би радио да није било њих. Они су дали мојем старом старосну социјалну јер да је остао како је било Босњаци би га истјерали на улицу својим писањем. Постала сам пријатељ фасиста јер ме је Сарајево на то натјерало.

Name

миломир

02.02.2015 20:45

Винко душо моја ти си прави син твоји генетски корјени говоре да ниси могао никакво зло да у радиш јер си прави војник много те поздрављам брате мој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРПС.ДУБНИЦА-МАЈЕВИЦКИ ЦЕТНИЦКИ ПОКРЕТ.

03.02.2015 08:52

СЛОБОДА СВИМ ОФИЦИРИМА И ЈУНАКУ ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Г.ВИНКУ ПАНДУРЕВИЦУ КОЈИ ЈЕ НЕДУЗАН УХАСКОМ КАЗАМАТУ САМО ЗАТО СТО ЈЕ ОДРЗАО ЛЕКЦИЈУ ПРОТИВНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И БРАНЕЦИ КУЦНЕ ПРАГОВЕ СА СВОЈИМ СРПСКИМ НАРОДОМ КОЈИ СА ПОНОСОМ ЦЕКА СЛОБОДУ СВИХ ОФИЦИРА И ГЕНЕРАЛА СА ВРХОВНИМ КОМАДАНТОМ ЈУНАКОМ РАТКОМ И РАДОВАНОМ БОЗЕ ПРАВДЕ ЗИВЕЛА СЛОБОДА ПОЗДРАВ ОФИЦИРИ И СРПСКИ ЈУНАЦИ ЗИВИ И ЗДРАВИ БИЛИ. ЦЕКАМО ВАС СА ПОНОСОМ НАСЕ ВОЈСКОВОДЈЕ НАД ВОЈСКОВОДЈАМА. ДОБРО НАМ ДОСЛИ ЈУНАЦИ...

ОДГОВОРИТЕ