Vinko Pandurević traži oslobađanje!

Bivši oficir Vojske Republike Srpske Vinko Pandurević zatražio je danas da bude pušten na prijevremenu slobodu, budući da je odslužio više od dvije trećine 13-godišnje zatvorske kazne, na koju ga je osudio Haški tribunal.

Republika Srpska 02.02.2015 | 19:07
Vinko Pandurević traži oslobađanje!

Pandurevićevi advokati su u zahtjevu naveli da je njihov branjenik, koji se dobrovoljno predao sudu u martu 2005. godine, krajem januara odslužio 75 odsto kazne, čime se stiču uslovi za prijevremeno oslobađanje.

Oni su podsjetili da se Pandurević decembra 2013. godine izvinio žrtvama i njihovim porodicama i osudio počinjene zločine, te ukazali i na njegovo primjerno ponašanje u pritvoru.

O Pandurevićevom zahtjevu odlučiće predsjednik Haškog tribunala, američki sudija Teodor Meron.
Žalbeno vijeće Haškog tribunala potvrdilo je 30. januara Pandureviću prvostepenu presudu i proglasilo ga krivim za pomaganje i podržavanje ubistava i progona muslimana iz Srebrenice.

Istom presudom, žalbeno vijeće je potpukovnike Vujadina Popovića i Ljubišu Bearu proglasilo krivim za zločin nad srebreničkim muslimanima i izreklo im kaznu doživotnog zatvora.

Oficiru Vojske Republike Srpske Dragi Nikoliću potvrđena je prvostepena kazna od 35 godina zatvora, dok je članu Glavnog štaba Radivoju Miletiću kazna umanjena sa 19 na 18 godina zatvora.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Brod

02.02.2015 18:17

Rijetko pošten čovjek, odleža toliku robiju džaba.

ODGOVORITE
Name

csb

02.02.2015 18:27

On je ona stvar cim se izvino

ODGOVORITE
Name

'ona stvar'

02.02.2015 21:46

Ne mislim da je 'ona stvar' nego zelio je da pomogne porodici koju proganjaju jer lov nikad nije samo za 'pociniocem'. Na mojeg brata su napujdali jednu Srbijanku- ona je bila zaduzena da ga istjera s posla. Poslije 10 godina rada na Zapadu bio je bez posla. U dubokim dugovima zbog mene i oca. Onesvjestio se pa su ga vozili psihologu. Ona je rekla da on nema probleme s mozgom nego zlom iz Bosne. Posto lose pise ali dobro govori, ja sa napisala da ne slazem 300 molbi ako ne i vise. Dobio je posao jer mi pomaze nekoliko desnicara potajno- niko iz bivse Juge. Nikad on ne bi radio da nije bilo njih. Oni su dali mojem starom starosnu socijalnu jer da je ostao kako je bilo Bosnjaci bi ga istjerali na ulicu svojim pisanjem. Postala sam prijatelj fasista jer me je Sarajevo na to natjeralo.

Name

milomir

02.02.2015 20:45

Vinko dušo moja ti si pravi sin tvoji genetski korjeni govore da nisi mogao nikakvo zlo da u radiš jer si pravi vojnik mnogo te pozdravljam brate moj.

ODGOVORITE
Name

SRPS.DUBNICA-MAJEVICKI CETNICKI POKRET.

03.02.2015 08:52

SLOBODA SVIM OFICIRIMA I JUNAKU VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE G.VINKU PANDUREVICU KOJI JE NEDUZAN UHASKOM KAZAMATU SAMO ZATO STO JE ODRZAO LEKCIJU PROTIVNIKU REPUBLIKE SRPSKE I BRANECI KUCNE PRAGOVE SA SVOJIM SRPSKIM NARODOM KOJI SA PONOSOM CEKA SLOBODU SVIH OFICIRA I GENERALA SA VRHOVNIM KOMADANTOM JUNAKOM RATKOM I RADOVANOM BOZE PRAVDE ZIVELA SLOBODA POZDRAV OFICIRI I SRPSKI JUNACI ZIVI I ZDRAVI BILI. CEKAMO VAS SA PONOSOM NASE VOJSKOVODJE NAD VOJSKOVODJAMA. DOBRO NAM DOSLI JUNACI...

ODGOVORITE