Кијев: Војници запалили зграду Министарства одбране (ВИДЕО)

Чланови батаљона "Кијевска Русија" захтевају да се хитно извуку њихови саборци "из котла у ком их држе проруске снаге". Протесту су се придружили и чланови одреда "Ајдар" који су против расформирања њихове јединице, осумњичене за ратне злочине.

Свијет 02.02.2015 | 18:20
Кијев: Војници запалили зграду Министарства одбране (ВИДЕО)

Тешкоће у којима се налази Украјина све су веће. Неуспела офанзива кијевских снага на проруске формације на истоку земље, исцрпла је снаге армије преко сваке границе. Последњи у низу неуспеха на војном пољу јесте чињеница да је преко 7.000 украјинских бораца опкољено од стране војника самозване Новорусије.

Кијев није успео да издејствује разбијање обруча, па је дошло до својеврсне побуне у Кијеву. Припадници 25. батаљона "Кијевска Русија" скупили су се пред Министарством одбране, тражећи да се хитно помогне опкољеним саборцима који се налазе "у котлу код Дебаљцева", међу којима има и припадника овог батаљона.

Демонстранти су запалили и гуме испред улаза, што је додатно загрејало ситуацију, у сваком смислу те речи. На ограду и зграду су бацали Молотовљеве коктеле.

Осим припадника "Кијевске Русије", протестују и чланови плаћеничког одреда "Ајдар". Они не желе да се њихова јединица расформира. Иначе, "Ајдар" је одред који се сумњичи за ратне злочине над проруским становништвом.

Демонстранти траже састанак са министром одбране Степаном Полтораком или начелником Генералштаба украјинске војске, Виктором Муженком, ради решења њихових захтева.

Извор: Србија Данас

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Брод

02.02.2015 17:48

Ко вам изабра власт, изгледа да су паметни ко и Срби у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Лазиц

02.02.2015 19:35

Власт су им направили Амери као и свуда по свијету гдје је рат... Ратујте што више да би Амери вам што више орузја продали. И дјецу своју задужите за пушку код Амера..... Стока....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Лазиц

02.02.2015 19:38

Амери праве и бирају владе гдје год је рат у Свијету ради свога интереса... Народ заостао па ништа не капира нажалост... Само ратујте да би Амери могли своју војну индустрију разрадити на васим жртвама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Лазиц

02.02.2015 19:39

Какав је вас став господо!????

ОДГОВОРИТЕ