Kijev: Vojnici zapalili zgradu Ministarstva odbrane (VIDEO)

Članovi bataljona "Kijevska Rusija" zahtevaju da se hitno izvuku njihovi saborci "iz kotla u kom ih drže proruske snage". Protestu su se pridružili i članovi odreda "Ajdar" koji su protiv rasformiranja njihove jedinice, osumnjičene za ratne zločine.

Svijet 02.02.2015 | 18:20
Kijev: Vojnici zapalili zgradu Ministarstva odbrane (VIDEO)

Teškoće u kojima se nalazi Ukrajina sve su veće. Neuspela ofanziva kijevskih snaga na proruske formacije na istoku zemlje, iscrpla je snage armije preko svake granice. Poslednji u nizu neuspeha na vojnom polju jeste činjenica da je preko 7.000 ukrajinskih boraca opkoljeno od strane vojnika samozvane Novorusije.

Kijev nije uspeo da izdejstvuje razbijanje obruča, pa je došlo do svojevrsne pobune u Kijevu. Pripadnici 25. bataljona "Kijevska Rusija" skupili su se pred Ministarstvom odbrane, tražeći da se hitno pomogne opkoljenim saborcima koji se nalaze "u kotlu kod Debaljceva", među kojima ima i pripadnika ovog bataljona.

Demonstranti su zapalili i gume ispred ulaza, što je dodatno zagrejalo situaciju, u svakom smislu te reči. Na ogradu i zgradu su bacali Molotovljeve koktele.

Osim pripadnika "Kijevske Rusije", protestuju i članovi plaćeničkog odreda "Ajdar". Oni ne žele da se njihova jedinica rasformira. Inače, "Ajdar" je odred koji se sumnjiči za ratne zločine nad proruskim stanovništvom.

Demonstranti traže sastanak sa ministrom odbrane Stepanom Poltorakom ili načelnikom Generalštaba ukrajinske vojske, Viktorom Muženkom, radi rešenja njihovih zahteva.

Izvor: Srbija Danas

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Brod

02.02.2015 17:48

Ko vam izabra vlast, izgleda da su pametni ko i Srbi u RS.

ODGOVORITE
Name

Nikola Lazic

02.02.2015 19:35

Vlast su im napravili Ameri kao i svuda po svijetu gdje je rat... Ratujte što više da bi Ameri vam što više oruzja prodali. I djecu svoju zadužite za pušku kod Amera..... Stoka....

ODGOVORITE
Name

Nikola Lazic

02.02.2015 19:38

Ameri prave i biraju vlade gdje god je rat u Svijetu radi svoga interesa... Narod zaostao pa ništa ne kapira nažalost... Samo ratujte da bi Ameri mogli svoju vojnu industriju razraditi na vasim žrtvama...

ODGOVORITE
Name

Nikola Lazic

02.02.2015 19:39

Kakav je vas stav gospodo!????

ODGOVORITE