Шта радиш Стандарде?! Отказ Вукомановићу! Зашто?!

Српског стручњака заменио повратник у Лијеж, Хозе Рига. Стандард из Лијежа је на последњих шест утакмица остао непоражен уз пет тријумфа, од којих је један био над актуелним шампионом земље Андерлехтом, али то није било довољно управи клуба те је тренеру Ивану Вукомановићу уручила отказ?!

Фудбал 02.02.2015 | 18:20
Шта радиш Стандарде?! Отказ Вукомановићу! Зашто?!

Српски стратег је на клупи белгијског клуба од средине октобра када је заменио Гаја Лузона и успео је да са екипом освоји 28 бодова од могућих 39, потписана је и сарадња до краја сезоне, а онда је после победе над Лирсом смењен. Замениће га повратник у клуб Хозе Рига, тренер који је водио белгијску екипу сезоне 2011/2012.

Вукомановић је рекао да није очекивао овакав сплет догађаја, а белгијски медији тврде да ће он за неколико дана размотрити понуду да остане помоћник Хозеу Риги.
„Чуо сам вести овог јутра и био сам изненађен одлуком“, прокоментарисао је Вукомановић.

Потез власника Стандарда Ролана Душатела је изненадио навијаче клуба, а белгијски новинари тврде да је разлог близак однос председника и Хозеа Риге те да би смењивање Вукомановића могло да изазове негативне реакције присталица клуба, а вероватно и играча који су у првом делу сезоне јавно говорили како млади стратег треба да добије шансу на дуге стазе.

Ипак управа Стандарда тврди да је задовољна његовим учинком и да верује да Вукомановић може да постане врхунски тренер, али да им је потребан искуснији стручњак.

Коментари / 0

Оставите коментар