Šta radiš Standarde?! Otkaz Vukomanoviću! Zašto?!

Srpskog stručnjaka zamenio povratnik u Lijež, Hoze Riga. Standard iz Liježa je na poslednjih šest utakmica ostao neporažen uz pet trijumfa, od kojih je jedan bio nad aktuelnim šampionom zemlje Anderlehtom, ali to nije bilo dovoljno upravi kluba te je treneru Ivanu Vukomanoviću uručila otkaz?!

Fudbal 02.02.2015 | 18:20
Šta radiš Standarde?! Otkaz Vukomanoviću! Zašto?!

Srpski strateg je na klupi belgijskog kluba od sredine oktobra kada je zamenio Gaja Luzona i uspeo je da sa ekipom osvoji 28 bodova od mogućih 39, potpisana je i saradnja do kraja sezone, a onda je posle pobede nad Lirsom smenjen. Zameniće ga povratnik u klub Hoze Riga, trener koji je vodio belgijsku ekipu sezone 2011/2012.

Vukomanović je rekao da nije očekivao ovakav splet događaja, a belgijski mediji tvrde da će on za nekoliko dana razmotriti ponudu da ostane pomoćnik Hozeu Rigi.
„Čuo sam vesti ovog jutra i bio sam iznenađen odlukom“, prokomentarisao je Vukomanović.

Potez vlasnika Standarda Rolana Dušatela je iznenadio navijače kluba, a belgijski novinari tvrde da je razlog blizak odnos predsednika i Hozea Rige te da bi smenjivanje Vukomanovića moglo da izazove negativne reakcije pristalica kluba, a verovatno i igrača koji su u prvom delu sezone javno govorili kako mladi strateg treba da dobije šansu na duge staze.

Ipak uprava Standarda tvrdi da je zadovoljna njegovim učinkom i da veruje da Vukomanović može da postane vrhunski trener, ali da im je potreban iskusniji stručnjak.

Komentari / 0

Ostavite komentar