Ћурчић: Невен није дијете, мислим о Шкулетићу

„Настасић је добро одиграо на дебију против Хановера. Видећемо сутра против Бајерна и то ће бити прави испит. Добро је за њега што ће ући у ритам утакмица", каже селектор Србије.

Фудбал 03.02.2015 | 12:20
Ћурчић: Невен није дијете, мислим о Шкулетићу

Турбулентни почетак квалификација за Европско првенство 2016. године у Француској показао је да Србија има доста проблема на позицији штопера и нападача. Не рачунајући Албанију, Орлови су на две утакмице примили четири, а постигли два гола преко Зорана Тошића. И баш на тим позицијама поново се се појавили проблеми. Прво је отпао нападач Лација Филип Ђорђевић, коме је напукао зглоб десне ноге, а сада и Милан Бишевац, који је доживео тешку повреду лигамената десног колена, тако да им следи дуга пауза.
„Дешава се баш оно чега смо се прибојавали. Због таквих ствари имали смо проблема и у прве три утакмице у квалификацијама за ЕП. Немамо много избора као друге репрезентације. Једино што можемо је да се надамо да ће стати на овоме“, каже селектор Србије Радован Ћурчић.

Добра вест је повратак Матије Настасића. Штопер Манчестер Ситија је као позајмљени играч дебитовао за Шалке и помогао тиму из Гелзенкирхена да сачува неокрњену мрежу против Хановера (1:1).
„Настасић је добро одиграо на дебију против Хановера. Видећемо сутра против Бајерна и то ће бити прави испит. Добро је за њега што ће ући у ритам утакмица. Он игра на позицији левог централног бека, где смо у дефициту, тако да је и репрезентација добро пролазила док је био редован у Манчестер Ситију".

Недавна посета Интеру у Милану искоришћења је за разговор са Немањом Видићем и Здравком Кузмановићем. Са Видићем се није разговарало на тему повратка, јер је он одавно рекао збогом. Циљ је био да се преко Кузмановића уговори састанак са Невеном Суботићем.
„Кузмановић је близак Суботићу. Они су били најбољи другари у репрезентацији. Невен није мало дете, већ одрастао човек. Одлука је искључиво на њему. У наредних 15 дана очекује нас низ активности. У плану је одржимо састанак са неколико репрезентативаца како би видели ко све може да дође на окупљање крајем марта“.

Поред тога што се ради на томе да се ојача последња линија одбране, увелико се разматра ко би могао да ојача и напад.
„Повреда Ђорђевића отворила је једно место у нападу. Потражићемо решење или у домаћем првенству или у иностранству. Свесни смо да нема неки велики избор, међутим, има сасвим довољно времена да неко у наредна два месеца искочи. За сада је рано да причамо конкретно о именима“.

Једно име се, ипак, издваја. У питању је нападач Партизана Петар Шкулетић. Први стрелац лиге са 14 голова, који је у Европи успео пет пута да затресе противничку мрежу, скренуо је пажњу иностраних клубова попут Лила и Хамбургера.
„Размишљамо о Шкулетићу. Интересантан играч за нас. Пратићемо га у наредном периоду и, ако настави овако, можда се нађе на списку. Видећемо, два месеца су испред нас, има довољно времена да се много тога промени. Још је рано доносити било какве одлуке“.

Ситуација на табели квалификационе групе уопште није наивна. Србија се налази на четвртом месту и трећа позиција која доноси бараж изгледа прилично далеко. Притом наредна два ривала су Португал и Данска.
„Налазимо се у тешкој ситуацији, али даћемо све од себе да поправимо ствар. Мислим да можемо, ова екипа може до успеха. Реми против Португалије сматрам позитивном резултатом. Ми смо их много потценили, а они су, ипак, фаворит број један у нашој групи. Погледајте које све играче имају у својим редовима, они су сви носиоци игре у својим клубовима. Свакако то не значи да ћемо ићи на реми, покушаћемо да их изненадимо, међутим, бод би нас у психолошком смислу дигао за дуел са Данцима”, закључио је Ћурчић.

Коментари / 0

Оставите коментар