Ćurčić: Neven nije dijete, mislim o Škuletiću

„Nastasić je dobro odigrao na debiju protiv Hanovera. Videćemo sutra protiv Bajerna i to će biti pravi ispit. Dobro je za njega što će ući u ritam utakmica", kaže selektor Srbije.

Fudbal 03.02.2015 | 12:20
Ćurčić: Neven nije dijete, mislim o Škuletiću

Turbulentni početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj pokazao je da Srbija ima dosta problema na poziciji štopera i napadača. Ne računajući Albaniju, Orlovi su na dve utakmice primili četiri, a postigli dva gola preko Zorana Tošića. I baš na tim pozicijama ponovo se se pojavili problemi. Prvo je otpao napadač Lacija Filip Đorđević, kome je napukao zglob desne noge, a sada i Milan Biševac, koji je doživeo tešku povredu ligamenata desnog kolena, tako da im sledi duga pauza.
„Dešava se baš ono čega smo se pribojavali. Zbog takvih stvari imali smo problema i u prve tri utakmice u kvalifikacijama za EP. Nemamo mnogo izbora kao druge reprezentacije. Jedino što možemo je da se nadamo da će stati na ovome“, kaže selektor Srbije Radovan Ćurčić.

Dobra vest je povratak Matije Nastasića. Štoper Mančester Sitija je kao pozajmljeni igrač debitovao za Šalke i pomogao timu iz Gelzenkirhena da sačuva neokrnjenu mrežu protiv Hanovera (1:1).
„Nastasić je dobro odigrao na debiju protiv Hanovera. Videćemo sutra protiv Bajerna i to će biti pravi ispit. Dobro je za njega što će ući u ritam utakmica. On igra na poziciji levog centralnog beka, gde smo u deficitu, tako da je i reprezentacija dobro prolazila dok je bio redovan u Mančester Sitiju".

Nedavna poseta Interu u Milanu iskorišćenja je za razgovor sa Nemanjom Vidićem i Zdravkom Kuzmanovićem. Sa Vidićem se nije razgovaralo na temu povratka, jer je on odavno rekao zbogom. Cilj je bio da se preko Kuzmanovića ugovori sastanak sa Nevenom Subotićem.
„Kuzmanović je blizak Subotiću. Oni su bili najbolji drugari u reprezentaciji. Neven nije malo dete, već odrastao čovek. Odluka je isključivo na njemu. U narednih 15 dana očekuje nas niz aktivnosti. U planu je održimo sastanak sa nekoliko reprezentativaca kako bi videli ko sve može da dođe na okupljanje krajem marta“.

Pored toga što se radi na tome da se ojača poslednja linija odbrane, uveliko se razmatra ko bi mogao da ojača i napad.
„Povreda Đorđevića otvorila je jedno mesto u napadu. Potražićemo rešenje ili u domaćem prvenstvu ili u inostranstvu. Svesni smo da nema neki veliki izbor, međutim, ima sasvim dovoljno vremena da neko u naredna dva meseca iskoči. Za sada je rano da pričamo konkretno o imenima“.

Jedno ime se, ipak, izdvaja. U pitanju je napadač Partizana Petar Škuletić. Prvi strelac lige sa 14 golova, koji je u Evropi uspeo pet puta da zatrese protivničku mrežu, skrenuo je pažnju inostranih klubova poput Lila i Hamburgera.
„Razmišljamo o Škuletiću. Interesantan igrač za nas. Pratićemo ga u narednom periodu i, ako nastavi ovako, možda se nađe na spisku. Videćemo, dva meseca su ispred nas, ima dovoljno vremena da se mnogo toga promeni. Još je rano donositi bilo kakve odluke“.

Situacija na tabeli kvalifikacione grupe uopšte nije naivna. Srbija se nalazi na četvrtom mestu i treća pozicija koja donosi baraž izgleda prilično daleko. Pritom naredna dva rivala su Portugal i Danska.
„Nalazimo se u teškoj situaciji, ali daćemo sve od sebe da popravimo stvar. Mislim da možemo, ova ekipa može do uspeha. Remi protiv Portugalije smatram pozitivnom rezultatom. Mi smo ih mnogo potcenili, a oni su, ipak, favorit broj jedan u našoj grupi. Pogledajte koje sve igrače imaju u svojim redovima, oni su svi nosioci igre u svojim klubovima. Svakako to ne znači da ćemo ići na remi, pokušaćemo da ih iznenadimo, međutim, bod bi nas u psihološkom smislu digao za duel sa Dancima”, zaključio je Ćurčić.

Komentari / 0

Ostavite komentar