Рупа у буџету за колапс бањалучког спорта

У бањалучком буџету дефинитивно нема довољно новца. Буџет је најмањи у посљедњих неколико година а посљедња информација да је у првом кварталу на располагању за спорт у граду само 15.000 марака шокирала је бањалучане.

Република Српска 02.02.2015 | 16:13
Рупа у буџету за колапс бањалучког спорта

Град Бањалука за финансирање спорта до краја марта на располагању има само 15 000 марака. То је, сазнајемо, прије неколико дана признао начелник Одјељења за финансије у градској Управи Бањалуке.

Буџет Бањалуке за спорт у овој години је милион и 260 хиљада марака и најамњи је у односу на посљедњих неколико година. По тој логици за први квартал требало је на располагању да буде 300 000 марака.

У градској управи су више него свјесни да новца нема али то нико не жели јавно да саопшти. Градска власт припремила је низ мјера везаних за спорт са којима мисли да може спријечити потпуни нестанак спорта са мапе највећег града. Неке од предложених мјера су:

-Укидање категоризације клубова

-Новоосновани спортски колективи без примања из буџета града

-Коначно инсистирање на подношењу реалних редовних извјештаја о трошењу буџетског новца

Посљедња ставка је и најбитнија јер се до сада није водило рачуна о утрошку средстава.

У међувремену предсједник Фудбалског клуба Борац запријетио је враћањем кључева клуба граду. Клуб, сазнајемо, није добио обећаних 50 000 марака за припреме у Истри и око тога се је уствари и настао највећи проблем, јер је предсједник клуба Драшко Илић, члан СНСД-а добио обећање управо од градског СНСД-а.

Ријешење проблема финансирања бањалучког спорта, у сваком случају, није ни на видику. Град спорта дефинитивно то одавно није, ма шта ко говорио.

(БН ТВ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

сирогојно

02.02.2015 16:56

Како немате пара, па само 6375 спортских клубова има у БЛ ...сваки ... има као неки клуб и ту узма добру лову од цланарине... јел није истина, а јос тразе лове и од града, опстине, месне заједнице, пресједника, владе... хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

ахаха

02.02.2015 18:17

Какав Борац,Игокеа је битна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

увијек БОРАЦ никад Игокеа

02.02.2015 18:33

Па у моме граду нема више Бањалучана,све неке Баје од зла оца и још горе маме.Зато ови љаксе побједјују.Па човјек који је срушио мали градски стадион поново је сад изабран то вам је господин Давидовић.

Name

унистили су све

02.02.2015 20:30

Борац игра косарку по сколским салама у некој сњ лиги.А Игокеа АбА лигу у селу вољениг водје.Народ у БЛ опет бира њих и ста би...тако је како је.Само зелим да одем одавде било гдје.

ОДГОВОРИТЕ