Rupa u budžetu za kolaps banjalučkog sporta

U banjalučkom budžetu definitivno nema dovoljno novca. Budžet je najmanji u posljednjih nekoliko godina a posljednja informacija da je u prvom kvartalu na raspolaganju za sport u gradu samo 15.000 maraka šokirala je banjalučane.

Republika Srpska 02.02.2015 | 16:13
Rupa u budžetu za kolaps banjalučkog sporta

Grad Banjaluka za finansiranje sporta do kraja marta na raspolaganju ima samo 15 000 maraka. To je, saznajemo, prije nekoliko dana priznao načelnik Odjeljenja za finansije u gradskoj Upravi Banjaluke.

Budžet Banjaluke za sport u ovoj godini je milion i 260 hiljada maraka i najamnji je u odnosu na posljednjih nekoliko godina. Po toj logici za prvi kvartal trebalo je na raspolaganju da bude 300 000 maraka.

U gradskoj upravi su više nego svjesni da novca nema ali to niko ne želi javno da saopšti. Gradska vlast pripremila je niz mjera vezanih za sport sa kojima misli da može spriječiti potpuni nestanak sporta sa mape najvećeg grada. Neke od predloženih mjera su:

-Ukidanje kategorizacije klubova

-Novoosnovani sportski kolektivi bez primanja iz budžeta grada

-Konačno insistiranje na podnošenju realnih redovnih izvještaja o trošenju budžetskog novca

Posljednja stavka je i najbitnija jer se do sada nije vodilo računa o utrošku sredstava.

U međuvremenu predsjednik Fudbalskog kluba Borac zaprijetio je vraćanjem ključeva kluba gradu. Klub, saznajemo, nije dobio obećanih 50 000 maraka za pripreme u Istri i oko toga se je ustvari i nastao najveći problem, jer je predsjednik kluba Draško Ilić, član SNSD-a dobio obećanje upravo od gradskog SNSD-a.

Riješenje problema finansiranja banjalučkog sporta, u svakom slučaju, nije ni na vidiku. Grad sporta definitivno to odavno nije, ma šta ko govorio.

(BN TV)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

sirogojno

02.02.2015 16:56

Kako nemate para, pa samo 6375 sportskih klubova ima u BL ...svaki ... ima kao neki klub i tu uzma dobru lovu od clanarine... jel nije istina, a jos traze love i od grada, opstine, mesne zajednice, presjednika, vlade... haha

ODGOVORITE
Name

ahaha

02.02.2015 18:17

Kakav Borac,Igokea je bitna.

ODGOVORITE
Name

uvijek BORAC nikad Igokea

02.02.2015 18:33

Pa u mome gradu nema više Banjalučana,sve neke Baje od zla oca i još gore mame.Zato ovi ljakse pobjedjuju.Pa čovjek koji je srušio mali gradski stadion ponovo je sad izabran to vam je gospodin Davidović.

Name

unistili su sve

02.02.2015 20:30

Borac igra kosarku po skolskim salama u nekoj snj ligi.A Igokea AbA ligu u selu voljenig vodje.Narod u BL opet bira njih i sta bi...tako je kako je.Samo zelim da odem odavde bilo gdje.

ODGOVORITE