Партизан, мало на ''гурку'', више на квалитет до плеј-офа!

Црно-бели на гостовању у Скопљу остварили седму узастопну победу у регионалној лиги, а у следећем колу чека их дуел са Левским из Софије.

Кошарка 03.02.2015 | 09:20
Партизан, мало на ''гурку'', више на квалитет до плеј-офа!

Кошаркаши Партизана све су ближе обезбеђивању места у плеј-офу - циљу који је пре нешто више од месец дана деловао тако далеко. Црно-бели су у суботу против МЗТ-а дошли до седме узастопне победе, иако, чињеница је, нису баш бриљирали.

Ипак, оно што је евидентно је да Партизан игра боље у односу на старт сезоне, као и да побеђује у неизвесним завршницама што му баш и није била карактеристика у октобру или новембру.
“МЗТ је одиграо добро, био је веома борбен. Ми смо у првом полувремену имали мало проблема са офанзивним скоком, што се одразило на резултат на семафору. Успели смо у наставку утакмицу то успели да изједначимо и успешно привели утакмицу крају. Честитам саиграчима, ово је била важна победа за нас“, рекао је талентовани Партизанов бек Вања Маринковић.

Стварно, као мало ко до сада МЗТ је надскочио Партизан, пошто је имао чак 16 скокова у нападу, наспрам само четири црно-белих. Ипак, играчи Партизана су на почетку последње четвртине постигли три “тројке“ заредом и, испоставило се, направили кључну предност.

Београдски тим претходне две године имао је доста проблема на гостовањима у Скопљу. Прво је у сезони 2012/13 Партизан доживео пораз, а у прошлој је поготком Таренса Кинзија у последњим секундама осигурао тријумф.

Поред тога, прошле сезоне у Пиониру клуб из Скопља је славио против Партизана и тиме показао нико никад не сме да га потцени.

Због свих наведених података и чињеница, јучерашњи тријумф црно-белих у Скопљу има одређену тежину, а поготово што је Партизан одржао дистанцу у односу на прве пратиоце Олимпију и Задар.

Екипи Душка Вујошевића суботња победа била је 13. у регионалном такмичењу ове сезоне. Теоретски гледано, Партизан још није осигурао четврто место пред плеј-оф, али исто тако и даље има шансе и за виши пласман.

На то је утицао и пораз Будућности од Меге, а Подгоричани су тренутно други и до краја их још очекују дуели са трећепласираном Цедевитом и Партизаном. Било како било, за очекивати је да екипа Партизана и у следећем колу настави низ тријумфа, јер му у госте долази бугарски Левским, најлошији тим у лиги.

Коментари / 0

Оставите коментар