Partizan, malo na ''gurku'', više na kvalitet do plej-ofa!

Crno-beli na gostovanju u Skoplju ostvarili sedmu uzastopnu pobedu u regionalnoj ligi, a u sledećem kolu čeka ih duel sa Levskim iz Sofije.

Košarka 03.02.2015 | 09:20
Partizan, malo na ''gurku'', više na kvalitet do plej-ofa!

Košarkaši Partizana sve su bliže obezbeđivanju mesta u plej-ofu - cilju koji je pre nešto više od mesec dana delovao tako daleko. Crno-beli su u subotu protiv MZT-a došli do sedme uzastopne pobede, iako, činjenica je, nisu baš briljirali.

Ipak, ono što je evidentno je da Partizan igra bolje u odnosu na start sezone, kao i da pobeđuje u neizvesnim završnicama što mu baš i nije bila karakteristika u oktobru ili novembru.
“MZT je odigrao dobro, bio je veoma borben. Mi smo u prvom poluvremenu imali malo problema sa ofanzivnim skokom, što se odrazilo na rezultat na semaforu. Uspeli smo u nastavku utakmicu to uspeli da izjednačimo i uspešno priveli utakmicu kraju. Čestitam saigračima, ovo je bila važna pobeda za nas“, rekao je talentovani Partizanov bek Vanja Marinković.

Stvarno, kao malo ko do sada MZT je nadskočio Partizan, pošto je imao čak 16 skokova u napadu, naspram samo četiri crno-belih. Ipak, igrači Partizana su na početku poslednje četvrtine postigli tri “trojke“ zaredom i, ispostavilo se, napravili ključnu prednost.

Beogradski tim prethodne dve godine imao je dosta problema na gostovanjima u Skoplju. Prvo je u sezoni 2012/13 Partizan doživeo poraz, a u prošloj je pogotkom Tarensa Kinzija u poslednjim sekundama osigurao trijumf.

Pored toga, prošle sezone u Pioniru klub iz Skoplja je slavio protiv Partizana i time pokazao niko nikad ne sme da ga potceni.

Zbog svih navedenih podataka i činjenica, jučerašnji trijumf crno-belih u Skoplju ima određenu težinu, a pogotovo što je Partizan održao distancu u odnosu na prve pratioce Olimpiju i Zadar.

Ekipi Duška Vujoševića subotnja pobeda bila je 13. u regionalnom takmičenju ove sezone. Teoretski gledano, Partizan još nije osigurao četvrto mesto pred plej-of, ali isto tako i dalje ima šanse i za viši plasman.

Na to je uticao i poraz Budućnosti od Mege, a Podgoričani su trenutno drugi i do kraja ih još očekuju dueli sa trećeplasiranom Cedevitom i Partizanom. Bilo kako bilo, za očekivati je da ekipa Partizana i u sledećem kolu nastavi niz trijumfa, jer mu u goste dolazi bugarski Levskim, najlošiji tim u ligi.

Komentari / 0

Ostavite komentar