Украјински војници запалили зграду Министарства одбране

Батаљон Кијевска Русија тражи извлачење својих бораца из котла у ком их држе проруске снаге, а плаћеници Ајдара не дају да им расформишу јединице.

Свијет 02.02.2015 | 15:11
Украјински војници запалили зграду Министарства одбране

Прво су се скупили борци 25. батаљона "Кијевска Русија", који захтевају од власти да нађе начин да њихове припаднике, заробљене у "котлу" код Дебаљцева, избаве како знају и умеју.

Придружили су им се припадници украјинског приватног плаћеничког батаљона "Ајдар". Они су па незадовољни тиме што су неке њихове јединице расформиране. "Ајдар" је злогласна бригада коју је Амнести интернешенел прозвао због ратних злочина.

Демонстранти су поставили аутомобилске гуме испред зграде, а неке су и запалили. Такође су блокирали улицу која пролази поред зграде министарства.

Раније у току дана, медији су пренели изјаву лидера самопроглашене Доњецке Народне Републике Алексанадра Захарченка проруске снаге које се боре са владиним снагама у источној Украјини планирају "општу мобилизацију".

Он је рекао да ће у наредних 10 дана бити позвано 10.000 људи, пренела је руска новинска агенција РИА новости.

Кијев је такође мобилисао додатне снаге због појачања сукоба на истоку Украјине, пренео је Ројтерс.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

02.02.2015 16:56

Па ето вам сад Обама ,Меркел и Поросенко они сједе у топлом и нихово дупе није у опасности а има да погубите главе због њих

ОДГОВОРИТЕ