Ukrajinski vojnici zapalili zgradu Ministarstva odbrane

Bataljon Kijevska Rusija traži izvlačenje svojih boraca iz kotla u kom ih drže proruske snage, a plaćenici Ajdara ne daju da im rasformišu jedinice.

Svijet 02.02.2015 | 15:11
Ukrajinski vojnici zapalili zgradu Ministarstva odbrane

Prvo su se skupili borci 25. bataljona "Kijevska Rusija", koji zahtevaju od vlasti da nađe način da njihove pripadnike, zarobljene u "kotlu" kod Debaljceva, izbave kako znaju i umeju.

Pridružili su im se pripadnici ukrajinskog privatnog plaćeničkog bataljona "Ajdar". Oni su pa nezadovoljni time što su neke njihove jedinice rasformirane. "Ajdar" je zloglasna brigada koju je Amnesti internešenel prozvao zbog ratnih zločina.

Demonstranti su postavili automobilske gume ispred zgrade, a neke su i zapalili. Takođe su blokirali ulicu koja prolazi pored zgrade ministarstva.

Ranije u toku dana, mediji su preneli izjavu lidera samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksanadra Zaharčenka proruske snage koje se bore sa vladinim snagama u istočnoj Ukrajini planiraju "opštu mobilizaciju".

On je rekao da će u narednih 10 dana biti pozvano 10.000 ljudi, prenela je ruska novinska agencija RIA novosti.

Kijev je takođe mobilisao dodatne snage zbog pojačanja sukoba na istoku Ukrajine, preneo je Rojters.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

02.02.2015 16:56

Pa eto vam sad Obama ,Merkel i Porosenko oni sjede u toplom i nihovo dupe nije u opasnosti a ima da pogubite glave zbog njih

ODGOVORITE