Овај човјек потписује најбоље уговоре на свијету!

Конка у Шангају за плату од скоро десет милиона евра! Аргентинац јесте добар играч, али менаџерима би требало споменик да дигне због два уговора у Кини вредна 51.000.000 евра!

Фудбал 03.02.2015 | 08:40
Овај човјек потписује најбоље уговоре на свијету!

Скоро па нечујно, без велике помпе, данас је озваничен један од трансфера који свакако спада међу најзанимљивије на свету у овом прелазном року. Дарио Конка је постао нови играч кинеског клуба Шангај СИПГ. Оно што је посебно занимљиво је колико ће Конка зарађивати у новом клубу. Потписао је двогодишњи уговор вредан 22.000.000 америчких долара. Да “преведемо”: Конка ће у Шангају имати годишњу плату од 9.750.000 евра! За две године ће зарадити 19.500.000 евра! Такву плату тренутно нема ниједан играч у италијанској Серији А…

Овај аргентински плејмејкер је и даље непознаница за многе у Европи с обзиром да је целу досадашњу каријеру провео у Јужној Америвци и Кини. Дете је Ривер Плате у којој никада није добио праву шансу, ишао је на позајмице у Чиле, Росарио, Васко да Гаму, али је зато постао Аргентинац којем се клањао цео Бразил. Играјући за Флуминенсе од 2008. до 2011. године, Конка је блистао у бразилској Серији А и као плејмејкер је предводио Флуминенсе до титуле 2010. године. Изабран је те године за најбољег играча Бразила, а дошао је на радар Палерма, Севиље и још неких познатих европских клубова.

Али, уместо у Европу, преселио се у Азију! Кинески Гвангжу Евергранде није жалио пара да доведе најбољег играча бразилске лиге. Кинези су Флуминенсеу тада платили 8.000.000 евра на име обештећења за Конку, а посебна прича је уговор који је Аргентинац тада потписао. Конка је парафирао трогодишњу верност на уговор вредан 31.500.000 евра! Имао је плату од 10.500.000 евра по сезони, па је у том тренутку постао други најплаћенији фудбалер света. Од њега је више зарађивао само Кристијано Роналдо у Реал Мадрид, а мању плату је имао чак и тада званично најбољи фудбалер света Лео Меси.

У кинеском клубу, Конка је са успехом играо три године и постигао 54 гола на 99 мечева. Када му је уговор истекао вратио се у “свој” Флуминенсе за који је играо целу прошлу сезону. Ипак, због финансијских проблема клуба из Рио де Жанеира, Конка је одлучио да ове зиме напусти Флу и опет се пресели у Кину. Понуда Шангаја је била једна од оних који се не добија. Није спорно да је Аргентинац сјајан играч и велика је штета што Европа никада није упознала његову фудбалску вештину. Али, зато ће за пет година играња у два кинеска клуба обезбедити потомке… Није лако потрошити 51.000.000 евра.

Коментари / 0

Оставите коментар