Босић: Грчевита борба СНСД за власт у БиХ

Предсједник СДС –а Младен Босић рекао је да је сигурно је да у парламентарној већини неће бити заједно СДС и СНСД. Он је такође увјерен да ће се одржати споразум који Савез за промјене има са СДА и ДФ-ом, а да ће ХДЗ такође бити у скупштинској већини.

Република Српска 02.02.2015 | 14:17
Босић: Грчевита борба СНСД за власт у БиХ

У интервјуу за портал Вијести Босић каже да од почетка подржава иницијативу ЕУ зато што је било очигледно да је она добронамјерна.

“Суштина заједничке изјаве је била да се покаже постојање воље у БиХ да се ствари помакну са мртве тачке. Једини који су заступали супротно мишљење су били Додик, Павић и Ђокић са ставом да се иза ЕУ иницијативе крије скривена намјера против Републике Српске. Уз то је Додик имао став да Предсједништво БиХ нема права да предлаже било какве иницијативе, што је нонсенс. Свако има право да предлаже било какву иниицијативу, а на осталима је да се одлуче - хоће ли је подржати или не”, кажер Босић.

Напуштање сједница Парламентарне скупштине БиХ од стране посланика СНСД-а Босић је назвао игром која је везана за формирање Савјета министара и покушаја СНСД-а да се некако убаце у парламентарну већину.

“ Игроказ са напуштањем сједница је осмишљен како би се створио утисак у РС да се они боре против ратних злочина почињених над Србима, а да их СДС подржава. У том смјеру је употребљена моћна Додикова медијска машинерија на челу са назови јавним сервисом РТРС и неколицином плаћених штампаних медија".

"Наш став је од почетка био да све наводе о злочинима треба да испитају и процесуирају правосудни органи и да парламенти нису мјесто за то. Показало се да својим изласцима СНСД није успио блокирати рад Парламента, али је блокирао механизам ентитетског гласања. Тако је недвосмислено показао да су им интереси РС мање важни од страначких и личних интереса. Када су у прошлом мандату нас отјерали у опозицију, ми нисмо напуштали Парламент и гласали смо у складу са интересима РС”, рекао је Босић.

Босић се осврнуо и на актуелно питање у вези са извозом оружја из БиХ у Украјину.

“ Ја сам за поштовање раније договореног става да оружје из БиХ не би требало продавати странама које су већ у конфликту. Интересантан је поступак бившег министра Тучића који је поднио оставку како не би био одговоран за извоз наоружања, а у ствари је свјесно омогућио да замјеница министра  евентуално потпише ту сагласност. Намјера је била да се ’на ватру’ стави Иванић и да се он оптужи за противруски став. Као и све намјере СНСД-а у посљедње вријеме и ова је доживјела крах”, каже Босић.

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Брод

02.02.2015 13:31

Босићу нареди онда своима у Броду да напусте коалицију са њима . Брод тоне као Титаник а ви чините већину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

02.02.2015 13:39

2 Младена заједно полако растурају црвену свиту...било је крајње вријеме...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

02.02.2015 13:42

БОСИЋУ,шта је са формирањем власти у Федерацији,шта је са Домом Народа,Шта је са Потпредсједником Федрације из реда Срба ,шта је........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мостар

02.02.2015 18:08

Не брини Милоше за Подпредсједника ФБиХ. Ево га: Милан Дуновић је дипломирани инжињер саобраћаја и комуникација, рођен у Сарајеву 1974. године. Запослен је у предузећу „БХ Пошта“, на мјесту директора службе за међународни поштански промет.

Name

Кустурић Јован

02.02.2015 14:27

Увијек је тако било Босићу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зак

02.02.2015 14:56

Босицу.Прицас глупости. Прицас да би несто прицао. Ти немас ријесења ни за један проблем у РС.Ни ти ни цијела опозиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

буддха

02.02.2015 21:14

А снсд има? За десет година васе власти успјели сте немогуце - сјебати радна мјеста, народ отјерати у сиромаство, увецати пензице и од Додика направити МИЛИЈАРДЕРА! Цеститам

Name

САША

02.02.2015 15:17

КО ЈЕ УБИО МИЛАНА ВУКЕЛИЋА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

да видимо

02.02.2015 15:37

Када формирате власт да видимо хоцете ли расвјетлити сто прије аферу папак и смјенити владу и формирати нову,или су ово све празне прице и пустање магле?ако то урадите свака цаст а онда све афере редом.ако не онда сте исти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Метафизика777

02.02.2015 16:26

Босићу , ако Ви као лидер најјаче опозиционе странке и челни човјек Савеза за промјене не успијете или пустите СНСД/ДНС/СП у власт на нивоу БиХ, запамтите да више никада, али никада нећете остварити резултат какав сте имали на овим изборима и тек онда ћете ставити печат на аутократију Милорада Додика и СНСД секте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДАДО

02.02.2015 17:46

БОСИЦУ СВАКИ ДАН СИ НА ГУБИТКУ НИСТА НИСИ НАПРАВИО А ДОДИК ПРЕУЗИМА ВЛАСТ У СТРОГО СДСОВОМ УПОРИСТУ ДОБОЈ-СТАНАРИ ИДИ И ОСТАВИ МЛАДЈИМ ДА СПАСЕ СДС

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГЛАВНИ ГРАД РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

02.02.2015 18:24

СНСД-е НЕМА САНСЕ НА НИВОУ ВЛАСТИ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ЈЕР СУ МУ ПОХВАТАНИ СВИ КОНЦИ И ПОТЕЗИ КОЈЕ ЈЕ ПЛАНИРО .НЕМА НИ ВЛАСТИ НИ БУДУЦНОСТИ СА СНСД-ом САНСЕ СУ ПРОПАЛО НЕМА ВИСЕ ПАПАКА КОЈИ БИ ДАЛИ ПОДРСКУ. ГОТОВ ЈЕ.ВЛАСТ НА НИВОУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ БЕЗ СНСД-а БРАВО ГОСПОДИНЕ БОСИЦУ САТЕРАЛИ СТЕ ЦРВЕНУ БАНДУ У ЦОРСОКАК .САМО НАПРЕД СЗП У ЦИСЦЕЊЕ КРИМИНАЛНОГ КЛАНА ИЗ ЛАКТАСА ГОТОВ ЈЕ ЦРНО МУ СЕ ПИСЕ НЕ ПОМАЗУ НИ ПАПЦИЦИ ВИСЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

фајронт

02.02.2015 19:47

Мјењај их Боске.готови су готови,гас додајте морају одмах пасти.

ОДГОВОРИТЕ