ФИФА: Тројица против Блатера!

Изборна комисија Међународне фудбалске федерације саопштила је да је конкурс затворен и да су тројица кандидата у трци са актуелним председником за фотељу првог човека ФИФА.

Фудбал 02.02.2015 | 22:00
ФИФА: Тројица против Блатера!

Последњих месеци много се говорило о томе ко ће све поднети кандидатуру за место председника ФИФА. У причи је било много кандидата, али су на крају остала само четворица.

Изборна комисија Међународне фудбалске федерације саопштила је да је примила кандидатуру актуелног председника те организације Сепа Блатера, јорданског принца Али Бин Ал Хусеина, бившег португалског фудбалера Луиса Фига и првог човека Холандске фудбалске федерације Михаела ван Прага.

Француз Жером Шампањ испао је из трке, јер није имао подршку пет фудбалских федерација која је била неопходна како би се кандидовао.

Према оценама аналитичара највеће шансе и даље се дају актуелном председнику Сепу Блатеру, 78-годишњем Швајцарцу, који се кандидовао за пети мандат на челу ФИФА. Он је осми председник ФИФА и на тој позицији је од 1998. године.

Према очекивањима, Блатер ће добити већину гласова из Азије, Африје и Јужне Америке. Европска фудбалска федерација (УЕФА) још није јавно објавила којег кандидата ће подржати на изборима за председника ФИФА који ће бити одржани 29. маја у Цириху.

Коментари / 0

Оставите коментар